У ШЕТЊУ са Иреном Поповић Јарчов са Прве српске ТВ кренули смо једног поподнева из шминкернице, па преко режије, одакле се реализује емисија „Тачно 1“ коју она уређује и води.

- Кад понедељком водим емисију морам да стигнем и у шминкерницу и да се припремим за програм уживо и да размишљам о сваком сегменту - прича нам Ирена, док у режијској соби припрема најаве за ново издање. У „кошуљици“ су и приче о порођају уз епидуралну анестезију, о припреми необичних јела од рибе, спремна је и најава првог рођендана кабловске Прве +, као и приказ емисије „Твоје лице звучи познато“.

И док Бојана Јанковић најављује нови прилог о мењању гуме на аутомобилу, Ирена размишља о следећем блоку реклама, будно мотрећи на време које је преостало. Са одјавном шпицом њен посао не престаје. Каже да мора да доврши нешто што је започела, па тек онда у шетњу, код Бранковог моста.

- Ушће ми прија, волим овде да прошетам. У самом је центру, све је близу, а опет мирно и интимно - каже Ирена и додаје да јој је уз Аду Циганлију ово идеално место, на које са задовољством поведе и наследника, петогодишњег Вању.

Разговор често прекида звоно телефона, јер иако је радни дан званично готов, Ирена ипак уговара снимања и нове прилоге.

- Није увек овако - каже кроз осмех. - Сад је „навала“, јер су се сви вратили са одмора, има много догађаја, а како смо ми колажна емисија, покривамо различите акције и има нас свуда. Навикла сам, јер сам на телевизији од 21. године, па ми је овај темпо ушао у крв. Понекад осетим умор, али онда дам себи одушка и напуним батерије.

Ногу пред ногу, иако у високим штиклама, Ирена ужива у сваком кораку и прича нам да се пред камере вратила јер се ужелела програма уживо.

- Последњих година потпуно сам се посветила уређивању „Тачно 1“, па сам се сад, кад је све постављено, ужелела рада и у студију. Свако од нас петоро водитеља има свој стил, а колажна емисија је право место да се различити приступи покажу гледаоцима - наставља причу наша саговорница и додаје да би била најсрећнија када би у 24 сата још успела да „угура“ и снимања на терену.

Предах смо направили на клупи на самом ушћу Саве у Дунав и наставили да причамо о томе како проводи слободно време.

- Викенд је моје време. Време које, уз повремено проверавање мејлова и порука, потпуно посветим себи и породици.

Углавном викендом, после заједничког доручка и кафе, Ирена са мужем и сином иде у набавку на Каленић пијацу, затим у шетњу, па док Вања спава, брижна мама кува и (ра)спрема дом.

- Волим кад све стигнем. И да скувам домаћу супу и да ми се кућа цакли и да одем код фризера и козметичара. У ствари, све те обавезе чине ме оним што јесам - мајка, супруга, запослена жена - и не волим да ни у једном сегменту живота будем запуштена - искрена је Ирена.

Шетњу завршавамо поред углачаних тенкова испод Бранковог моста, који спремно чекају војну параду, а Ирена Поповић Јарчов телефоном, наравно, закузује кафу с другарицом коју због темпа и обавеза дуго није видела.


КРУГ СКОРО ЗАТВОРЕН

ИЗА Ирене Поповић Јарчов је дугогодишња каријера, а како сама каже, у новинарском послу скоро да је затворила круг. Радила је у свим редакцијама, осим у спортској. Почела на Студију Б у емисији „Око света“, затин на БК ТВ припремала, уређивала и водила вести, квиз „Златна жица“, јутарњи програм „Будилник“, „Разоткривање“, „Укрштене речи“, правила документарне филмове:

- БК је почела да ради децембра 1994, а ја сам водила прву информативну емисију, чувени „Телефакт“. Кад сам недавно открила да је 2006. последња емисија те ТВ била „Будилник“ и да сам опет ја била водитељ, емоције су ме преплавиле.