ПЕВАЧИЦА Драгица Радосављевић Цакана одлучила је да се врати етно-музици и да више не снима комерцијалне песме! С обзиром на то да јој је својевремно велику популарност донела песма „Мој голубе“, певачица родом са Косова жели да свој рад убудуће усмери у том правцу. Нумера „Као Бог си леп“ македонског композитора и аранжера Николе Митевског, коју је недавно снимила у духу традиционалног мелоса, већ је постала хит.

- Ова композиција је најбољи пример да нешто што је потпуно ново може да звучи као традиционална песма - рекла нам је Цакана. - Изузетно сам поносна на ту песму као и на композицију „Еј, драги, драги“. Желим да певам такве песме. Моја обавеза је да се вратим етно-звуцима и да више не експериментишем, јер сам довољно дуго лутала по жанровима. Никола Митевски је рекао да му се веома допадају архаичан звук и туга у мом гласу. Хоћу да певам оно што волим и што ми најбоље лежи. А то су овакве песме.

Цакана је током лета и радила и уживала. Каже да не воли да меша посао и задовољство. Са супругом Небојшом била је на хрватском приморју, на Хвару и у Задру, а ускоро поново иду на одмор. Овога пута определили су се за сеоски туризам.

- Ускоро нам стижу пријатељи из Лондона, па смо одлучили да заједно проведемо одмор у сеоском амбијенту - истиче Цакана. - Планирамо да обиђемо Сокобању и околину, али и да одемо на Борско језеро. Време је да почнемо да уживамо у лепотама и неискрошћеним природним капацитетима наше земље. Сигурна сам да ће и наши пријатељи бити одушевљени понуђеним садржајима.

Певачица већ годинама не летује на црногорском приморју, а о разлозима такве одлуке каже:
- На одмору желим да се опустим и да не размишљам о томе да ли ће ме папараци сликати на плажи у непримереној пози, без шминке или са рашчупаном косом.