Снежана Дакић Микић: Мирис ружа на Дорћолу

Сузана Бијелић

05. 07. 2014. у 08:30

Снежана Дакић Микић: Мирис ружа на Дорћолу
Водитељка Снежана Дакић Микић о тајној вези с јунакињама турске серије, омиљеној кафи, ћерки Лаури, трендовима: Ако неки град не прођеш пешице, као да ниси ни био у њему

ВОЗИ „мини-морис“, максимално ужива у овом животном периоду - утисак је о Снежани Дакић Микић, стечен већ после десетак минута дружења. У дану у којем су се смењивали сунчани периоди, јаки налети ветра и киша у слаповима, демонстрирала је лакоћу постојања која је њено некада строго лице и држање учинила мекшим и приступачнијим.

Ауторка емисије „У тренду“ у романтичну страну своје личности уводи нас, као у каквом поетичном филму, куповином букета црвених ружа код уличне продавачице на Дорћолу. Претпостављамо - то је у тренду, баш као и шопинг у оближњој Улици краља Петра. Не оставља лажну слику о себи застајкујући крај излога са ценама које привлаче већину жена, већ нас уводи у бутик где је знана као муштерија са стилом.

- Највише волим да у куповину идем сама - прича Снежана. - Тако не оптерећујем савест да ме неко чека и да морам на брзину да одлучим. Обожавам да купујем у пролазу и кад су снижења, али тада је велика јагма, па мора брзо да се реагује.

У бутику испробава рајф-тијару и тако, ненамерно, упире прстом у главни разлог губљење строгоће у изгледу. Променила је боју косе.

- Ишли смо постепено, из нијансе у нијансу. Сад сам у фази између Џулијен Мур и Махидевран. Ова тијара је у њеном стилу. Следећа фаза биће у стилу Хурем - црвена - смеје се Снежана док прави асоцијације на ликове из популарне турске серије.

Нисмо Енглези, али док се приближавамо Кули Небојша, праћени кишним капима упозорења да можда и нисмо одабрали најбољи дан за шетњу, неизбежна је и прича о времену. Зиму воли због скијања, не пријају јој врућине...

Захваљујући продуженим викендима, углавном крај мора, на којима спаја посао и разоноду, већ је успела да поцрни и да плива, иако је прави одмор очекује тек у августу.

- Врло сам активна. Идем у теретану, пливам, пешачим... Ако неки град не прођеш пешице, као да ниси ни био у њему. Као студенткиња сам ишла у Мадрид да усавршавам шпански и цео шири центар обишла сам пешке. Тако сам упознала и Берлин, Лондон, Милано, Рим... Што се тиче Београда, последњих неколико година живим у центру, па више и ходам. Ове зиме имала сам операцију због проблема са крвним судом. Нисам смела да се бавим спортом, али од тада много пешачим.

Тако је, у Француској улици, открила кафетерије у које свраћа, мада најрадије ужива у јутарњој кафи коју сама скува.

- Без једне турске код куће као да ми дан није ни почео. Зато, кад негде путујем, носим кесицу омиљене кафе и кувало, али не оно најобичније од којег се добија рак, већ неко здраво и квалитетно. Волим и моку, чак имам своју рецептуру за њено прављење - без млека. Та комбинација кафе и чоколаде ми прија као слаткиш, а и добро ме разбуди.

Намера је била да шетњу пресечемо кафом у једном од њених омиљених кафића, али предах смо стицајем околности направили у другом. Стицај околности има име и презиме: Франо Ласић. Стајао је на прагу локала који је управо отворио с колегама глумцима. Сав у белом пркосио је невремену. Мало приче о мору, па стендапу, џезу и блузу који ће се ускоро чути са бине овог локала, и били смо спремни за наредно одредиште.

На путу до Сењака, где Снежанина пријатељица има ресторан, евоцирано море сручило се на нас! И то је овогодишњи тренд. Аутомобил је био засут кишом, толико да се из њега није могло изаћи. Чекајући да небо посустане, Снежана је време прекратила „листајући“ фотографије у телефону. Показивала нам је слике своје ћерке Лауре али и две девојчице које њен супруг има из првог брака.

- Лаура је управо завршила први разред и бави се спортом. Тренутно је у Будви, у тениском кампу. Радознала је и одговорна, о чему сведочи и њена школска књижица. Добила је добре описне оцене - да је савесна, елоквентна, да је добро савладала градиво... - говори поносно Снежана, коју у октобру очекује прослава 20 година трајања емисије „У тренду“!


ПОРЦИЈА ДОБРОГ РАСПОЛОЖЕЊА

Уместо очекиване приче о модној индустрији, Снежана говори о неким другим трендовима за ово лето:

- Не допустите да вам спољни фактори ремете расположење. Направите распоред - када радите, идете у шетњу, на тренинг, читате књигу... Добро је и да на ДВД имате омиљене серије и да, као порцију доброг расположења, пустите себи у току дана две-три епизоде, јер на ТВ тренутно нема много добрих серија. Мени су се много допале „Игра престола“, „Борџије“, „Кућа од карата“, „Даунтонска опатија“...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)