Рефрен једне његове чувене песме гласи: „Ја бих да певам још мало, јер је живот само један...“ Да ли је данашње време, с обзиром на то шта нам се све дешава, више за певање или за плакање? Ово директно питање упућујемо Дејану Цукићу, нашем легендарном рок музичару.

- Па, ја морам да певам... Од тога живим, а то је и једини начин да помогнем и другима. Од плакања нема неке користи. Опет, кроз све невоље које су нас вековима сналазиле, ми смо се увек бранили хумором и песмом.

* Добро, нећемо о кукању, јер је музика добар лек за патње и тугу. Али, да ли сте ви лично оптимиста?

- Мислим да се са годинама полако губи разлика између песимиста и оптимиста. Кажу: „Песимиста је оптимиста са осећајем за реалност“. Са искуством, човек све више стиче тај осећај.

* Због катастрофалних поплава отказали сте солистички концерт у „Сава центру“. Када планирате нови термин?

- Још нисмо заказали тачан датум, али верујем да ће то бити почетком октобра.

* Шта вас је још окупирало ове недеље? Да ли припремате нешто ново?

- Направио сам радио-интервју са легендарном америчком певачицом Џоан Баез, па се сада бавим превођењем. Био сам и у Косовској Митровици, где ми је била част да учествујем у приредби поводом јубилеја школе за децу са посебним потребама. Написао сам једну нову песму, али о томе када је снимим.

* Својевремено сте објавили интервјуе и са Тином Тарнер, Стингом... Средином месеца у Београд долази Том Џонс, а пре њега су били „Дип парпл“ и други светски бендови. Да ли је Београд опет постао свет?

- Као и свака друга индустрија, и музичка индустрија стално жели да шири своје тржиште. Нема ту много места емоцијама. Ако будемо куповали карте за концерте, имаћемо и првокласне музичке садржаје током године, нарочито лети, када је сезона фестивала.

* У браку са Милицом имате сина Алексу и ћерку Ану. Да ли сте ове недеље имали довољно времена за њих?

- Увек имам времена за њих. Ана завршава основну школу и управо је пратим на матурско вече. Зато морам да вас поздравим...