НАЈПОПУЛАРНИЈИ поп певач на Балкану Здравко Чолић је претходних дана у Македонији снимао спот за насловну нумеру са свог 14. студијског албума „Ватра и барут“. У видео-клипу се појављује македонска манекенка Наталија Грубовик и музичар Влатко Стефановски, који је у Чолиној ауторској песми маестрално на гитари одсвирао музичке деонице. Екипа је провела три дана на снимању у Скопљу и Охриду. Поред лепоте чувеног језера у споту се може видети и Црква Светог Јована Богослова, с краја 13. века, код рибарског села Канео које се налази на стени.

На радост армије фанова, Чола ће крајем месеца поново отпутовати у Македонију. Легендарни певач ће 31. маја одржати концерт у арени „Борис Трајковски“ у Скопљу, а вече уочи наступа тамо ће прославити 63. рођендан.
-Волим Охрид и нисам много размишљао када се појавила идеја да снимимо спот у Македонији - рекао нам је Здравко Чолић. - За овај град ме веже много успомена, драги људи и пријатељи, због којих са задовољством често одлазим тамо. Није први пут да снимам спот у Македонији. У Охриду сам снимао видео за дует са Беби Дол, али, нажалост, никад није објављен, немам га чак ни у кућној арихиви.