Милица Михајловић: Анка из отворених врата је велики изазов

Ј. Милојевић

среда, 13. 11. 2013. у 08:12

Милица Михајловић: Анка из отворених врата је велики изазов
Глумица говори за Новости о три актуелне улоге у серијама. Ангажована је у Отвореним вратима, Синђелићима и у серији Војна академија
ШИРОК осмех и младалачки лик красе глумицу Милицу Михајловић која нам од 1995. године, када је дипломирала на Факултету драмских уметности у родном Београду, несебично дарује различите ликове у свим сегментима глуме. И ТВ гледаоци су сведоци њених бројних улога, а у четвртак, у 21.10 на ТВ Прва, поново је гледамо као урнебесну Анку Црнотравку у серији “Отворена врата”.

- Увек сам волела и ту серију и Анку Црнотравку - каже Милица. - За мене је она супер провод. Овога пута је тумачим 20 година касније, као жену која је за то време, реално, могла да просперира. Ова улога ми је и изазов и велики извор забаве. Анка је неодољива. Иако је скуп свих особина које нису за похвалу, покушавам да је направим некако животном, да се препозна по свом будаластом шарму.

* Пре три дана завршено је снимање серије “Синђелићи”. Како вам се допала улога наставнице Николине и српска верзија “Серанових”?

- “Серанове” нисам гледала редовно, али оно колико сам видела ми се веома допало. У креирању Николине нисам покушавала да се угледам на оригинал. Мислим да није нико од мојих колега то радио, неки нису ни видели како њихови ликови изгледају у Шпанији. Урађена је адаптација сценарија, прилагођено је нашем менталитету, нашим обичајима, па је и приступ ликовима аутентичан.

* У серији “Војна академија” ваша улога Шеки освојила је велике симпатије публике. Да ли је то нагнало сценаристу Гордана Михића да прошири ту улогу у другој сезони?

- Улога Шеки се развијала временом. У наставку она има другачији живот, брачни, биће новитета и проширења породице.

* Какви су вам утисци с Академије?

- Главни утисак ми је што сам открила један потпуно нови свет о коме ништа нисам знала. Упознала сам многе добре ђаке којима родитељи нису могли да финансирају високо образовање, а на Академији су добили све. Серија и филм су снимани на врхунском нивоу и доживели су велики успех јер пружају наду, дају лепши поглед на живот.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације