Никола Пековић други хармоникаш света

С. Д.

11. 10. 2013. у 21:19

Никола Пековић други хармоникаш света
Талентовани музичар Никола Пековић је за месец дана два пута постао вицешампион света на хармоници
ТАЛЕНТОВАНИ музичар Никола Пековић је за месец дана два пута постао вицешампион света на хармоници! Млади Краљевчанин, који је са сестром Бојаном прошле године тријумфовао у шоуу “Ја имам таленат”, освојио је друго место на 63. светском трофеју хармонике у Русији. Никола се такмичио у најјачој конкуренцији - категорији сениора, пред жиријем који је био састављен од најеминентнијих светских уметника и педагога. Талентовани хармоникаш истиче да је задовољан пласманом и изузетно поносан што се нашао међу најзначајнијим младим уметницима данашњице.

Победник овог такмичења је Рус Александар Коломицев, који је тријумфовао и на недавном 67. светском купу хармонике у Канади, где је Никола такође освојио друго место. Велика заслуга за успех припада и његовом професору Миљану Бјелетићу, који је Николи усадио високе уметничке критеријуме.

- Улазак у финале је био психички изузетно тежак, јер сам пре тога учествовао на такмичењу у Канади - рекао је за “Новости” Никола Пековић. - У уметности не постоје мерила која могу тачно показати нечији ниво и квалитет. Све је ствар укуса и уметничког сензибилитета, тако да сам изузетно задовољан пласманом на оба такмичења. Драго ми је што сам својој земљи донео још једну награду и што сам успео да је презентујем у најбољем светлу.

Између учешћа на два најзначајнија светска такмичења у хармоници, Никола Пековић је дипломирао са највећом оценом на Факултету уметности у Нишу, где је пре неколико дана одржао свечани концерт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације