ТАЛЕНТОВАНИ музичар Никола Пековић је за месец дана два пута постао вицешампион света на хармоници! Млади Краљевчанин, који је са сестром Бојаном прошле године тријумфовао у шоуу “Ја имам таленат”, освојио је друго место на 63. светском трофеју хармонике у Русији. Никола се такмичио у најјачој конкуренцији - категорији сениора, пред жиријем који је био састављен од најеминентнијих светских уметника и педагога. Талентовани хармоникаш истиче да је задовољан пласманом и изузетно поносан што се нашао међу најзначајнијим младим уметницима данашњице.

Победник овог такмичења је Рус Александар Коломицев, који је тријумфовао и на недавном 67. светском купу хармонике у Канади, где је Никола такође освојио друго место. Велика заслуга за успех припада и његовом професору Миљану Бјелетићу, који је Николи усадио високе уметничке критеријуме.

- Улазак у финале је био психички изузетно тежак, јер сам пре тога учествовао на такмичењу у Канади - рекао је за “Новости” Никола Пековић. - У уметности не постоје мерила која могу тачно показати нечији ниво и квалитет. Све је ствар укуса и уметничког сензибилитета, тако да сам изузетно задовољан пласманом на оба такмичења. Драго ми је што сам својој земљи донео још једну награду и што сам успео да је презентујем у најбољем светлу.

Између учешћа на два најзначајнија светска такмичења у хармоници, Никола Пековић је дипломирао са највећом оценом на Факултету уметности у Нишу, где је пре неколико дана одржао свечани концерт.