Дадиља тужила Аланис Морисет

В. М. П.

субота, 28. 09. 2013. у 21:32

Дадиља тужила Аланис Морисет
Бивша дадиља тужила канадску певачицу због неплаћања прековременог рада и присиљавања да ради 12 сати током ноћи, без паузе, током две године
БИВША дадиља Аланис Морисет тужила је ову канадску певачицу због неплаћања прековременог рада и присиљавања да ради 12 сати током ноћи, без паузе, током две године. Бјанка Камбеиро поднела је тужбу Вишем суду у Лос Анђелесу и тражи 30.000 долара за неисплаћене плате и још 100.000 долара на име одштете. Камбеиро је била ноћна болничарка Аланис, њеном супругу Марију Трејдвеју и сину Еверу, и радила је три до четири дана недељно, од девет увече до девет ујутру. У тужби је навела да јој није исплаћен прековремени рад и да није имала право на одмор и топли оброк. Камбеиро тврди и да је путовала са Аланис на турнеју, те да је радила у седам наврата по целу седмицу. Није јој било дозвољено да напусти собу за бебу, ни под којим околностима, током своје 12-часовне смене.

Према тужби, дадиља је тражила у јануару прошле године од Аланисиног рачуновође да јој се исплати прековремени рад, али јој је он, наводно, рекао: "Ми то не радимо". Камбеиро још каже да је била плаћена 25 долара по сату, те да јој дугују 30.000 долара за неисплаћене плате. Захтева и 100.000 долара за претрпљени емоционални стрес. Аланис Морисет се, засада, не оглашава поводом тужбе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације