НАЈБОЛјИ тенисер света Новак Ђоковић и његова лепша половина Јелена Ристић верили су се пре два дана у Монте Карлу. Срећни пар се, тако, обећао једно другом на вечну љубав, после тачно осам година забављања. Почетком ове седмице Ноле је, уједно, прославио и 100. недељу на првом месту АТП ранг листе, и све укупно се спојило у леп повод да подигну своју везу на још већи ниво и обаве последњи званичан корак пре ступања у брак.

Још није познато када би Новак и Јелена могли да "стану на луди камен", јер њих двоје желе да сачувају интиму за себе, у мери у којој је то могуће. Ипак, спекулише се да би венчање могло да се одржи пред крај наредне године због бројних обавеза Ђоковића и изазова пред којима се налази у белом спорту.

- Од сада ћу Јелену да свима представљам као моју вереницу и будућу жену. Почиње навикавање. Слатке муке. Пресрећни смо! - написао је вечерас наш тенисер на свом "фејсбук" профилу, уз фотографију на којој је загрљен са Ристићевом која га љуби у образ.

Недуго затим на друштвеним мрежама огласила се и Јелена, кратком поруком преко "твитера".

- Хвала свима на дивним жељама. Осећам се срећно, благословено и весело - написала је будућа госпођа Ђоковић, одговарајући на велики број честитки од пријатеља из целог света.

Тек, овакав епилог се и очекивао, с обзиром на велику љубав ово двоје младих људи, али и на њихове скорашње изјаве у медијима. Јелена је, тако, недавно помињала како је пажљиво гледала слике венчаница у разним часописима.

- Причали смо о венчању, што је природно и нормално. Наша осећања воде ка томе, а једног дана, када будемо имали деце, она ће наследити одличне гене са обе стране, јер се и моја мајка професионално бавила рукометом - рекла је тада, између осталог, Ристићева.

Новак је претходно признао да увелико размишља о венчању, а и често је говорио колико је велика његова љубав према Јелени.

- Заједно смо осам година и планирамо заједничку будућност, зато што се заиста много волимо. Једно другом пружамо емотивну стабилност која нам помаже у нашим каријерама. Јелена је моја највећа подршка, она је љубав мог живота. Способна је, амбициозна и јака. Код ње највише волим искреност. Управо је то оно што нас чини срећним у љубави - причао је Ноле.

Ђоковић у четвртак путује у Пекинг, где га чека тениски турнир "Чајна опен", а после следи ново такмичење у најмногољуднијој земљи света, у Шангају.

ЛЈУБАВ ИЗ ШКОЛСКИХ ДАНА
НОЛЕ и Јелена су се упознали пре осам година, током школских дана, када је Ристићева ишла у Спортску гимназију у Београду. Када је завршила престижни факултет Бокони у Милану пар се преселио у њихов заједнички дом у Монте Карлу, од када су практично