Нова биографија о Едит Пјаф руши митове

Тањуг

29. 08. 2013. у 14:07

Нова биографија о Едит Пјаф руши поједине митове о овој послератној француској певачици шансона одговарајући на питања да ли је заиста рођена на улици

ПАРИЗ- Нова биографија о Едит Пјаф руши поједине митове о овој послератној француској певачици шансона одговарајући на питања да ли је заиста рођена на улици, да ли је имала проблема са очима и да ли је помагала затвореницима током Другог светског рата.

"Пиаф, а Френцх Мyтх" (Пјаф, француски мит) аутора Робера Белере, која ће се наћи у књижарама ове недеље, заснива се на писмима које је од певачице примио њен пријатељ, песник Жак Буржа, преноси АФП.

У Белеровој књизи наводи се да је Пјаф рођена као Едит Гасион и да није рођена на улици као што се раније тврдило, већ 15. децембра 1915. године у болници Тенон у Паризу.

Док је један биограф тврдио да је ходочашћем излечена од проблема са очима, нова књига каже да није патила од кератитиса (упале рожњаче) између треће и седме године.

Белер, такође, у својој биографији одбацује тврдње да је певачица давала лажне папире затвореницима у немачким логорима током Другог светског рата.

Певачица, која је преминула пре скоро 50 година, била је плодоносан текстописац и написала је речи за нумере попут "Ла Вие Ен Росе" и "Је Не Регретте Риен".

Године 2007. урађен је биографски филм о њеном животу под називом "Живот у ружичастом" (Ла Вие Ен Росе) за који је глумица Маријон Котијар добила Оскара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације