ГЛУМИЦА Ева Рас не крије да с њом није лако сарађивати. Сарадници и пријатељи знају да је осетљива, па се ретко ко "усуди" да се у току снимања нашали на њен рачун. То је један од разлога због којих, каже, није склона анегдотама.

- Други разлог је тај што сам заљубљена у свој посао, па не допуштам да ме било шта помери. На тему - анегдота, ипак се присетим једне ситуације која није баш свакидашња - каже Ева, уводећи нас у причу.

Када је Синиша Павић писао сценарио за серију "Стижу долари", глумица се надала да ће неку улогу доделити њој.

- Синиша и ја смо пријатељи и увек смо лепо сарађивали, па сам веровала да ће се то десити и на овом пројекту. Он ми је, међутим, рекао да колико год да се трудио, није могао да ме пронађе ни у једном лику. Толико сам желела да ме буде ту, да сам решила да се не помирим са Синишином одлуком. Рекла сам му: "Докле год се снимање серије не заврши, нећу да верујем да у њој нећу играти" - прича глумица.

Ева је зато сваког дана пролазила поред Павићеве куће, верујући да ће он тако осетити енергију коју му шаље.

- Да будем искрена, својом жељом сам му мађијала, бајала, надајући се да ће га то подстаћи и инспирисати. И успела сам - Синиша је смислио улогу за мене и обоје смо на крају били задовољни.