БИЛО је довољно да је покојни глумац Миленко Заблаћански у једној сцени „Срећних људи“ ослови са: „Джурджина, джаволчичу“, па да Југослави Драшковић тај надимак остане за цео живот. И данас, где год да пође, лепу глумицу на улици поздрављају чувеном репликом. Мада од популарне серије није одиграла запаженију телевизијску улогу, Југослава је захваљујући њеним репризама радо виђен гост у српским домовима.

Ова дама није намерно прекинула глумачку каријеру, већ ју је живот одвео на потпуно другу страну. Осим играња у позоришту, Драшковићева са супругом Зораном Цветановићем отвара модерне биоскопе по Србији. Док се спрема за повратак на филм и телевизију, глумица каже да радо гледа репризу саге о Голубовићима.

- Тек данас схватам да нисам ни размишљала о томе у шта се упуштам - рекла је за наш лист Југослава Драшковић. - Била је то велика одговорност, коју сам преузела, чини ми се, олако. Ипак, крајњи резултат је испао добар и срећна сам што ми је Слободан Шуљагић пружио шансу да заиграм у овој серији. Подсећа нас на време које смо срећно преживели и из којег смо се извукли мање-више неоштећени, што је, признаћете, велики успех.

ОБЕЋАНА ЗЕМЛЈА СА Југославом смо разговарали док се са супругом налазила на пропутовању по Америци, па смо је питали како се проводи у „обећаној земљи“:
- Стварно тако изгледа на први поглед. Мени све делује доступно и пријатељски. Како стварно доживљавају Америку људи који живе у њој, друго је питање. Тренутно смо у Вашингтону, у посети мужевљевим рођацима, који су се баш потрудили да нам покажу Америку из другог угла, а не само ону коју туристи виде. Последње дане нашег одмора проводимо у Нјујорку, који је много више од оног што сам замишљала. Много ме подсећа на Београд, што звучи невероватно - рекла је Југослава.

* Колико вам је било тешко да наставите тамо где је стала Дубравка Мијатовић?

- Најтеже је било заменити Дубравку у тој улози, јер је она врхунска глумица. Увек радо погледам представе у којима игра, и баш се добро забавим.

* Где данас видите Ђину Голубовић?

- Сигурно је завршила медицински факултет, ради као хирург у Клиничком центру, има двоје деце, пса и мужа! Нема много времена, али има довољно љубави за све оне који је окружују. Мужевљево име вам нећу рећи, нека остане тајна (смех).

* А где је данас Југослава?

- После снимања серије, живот ме је одвео на другу страну. Затруднела сам, удала се и родила ћерку Машу. Серије нисам снимала, али сам зато играла у позоришту, највише у „Пужу“.

* Хоћемо ли вас ускоро видети на малом или великом екрану?

- У последње време ређају се глумачке понуде, тако да жељно ишчекујем наставак снимања „Бесне коже“ и још једне домаће серије.