СРПСКА представница Даница-Нина Радојичић, која је на „Евросонгу“ са песмом „Чаробан“, Кристине Ковач, освојила 14. место, допутовала је у недељу у Београд. Редовним летом из Диселдорфа, на аеродром „Никола Тесла“, стигла је нешто пре 13 сати. Са њом су допутовали и чланови наше делегације, а плавокосу певачицу, дочекали су родитељи, брат и дечко Вељко, њена највећа подршка. Нина, којој је у недељу у загрљај прва потрчала мајка, са букетом цвећа, истакла је да је изузетно задовољна пласманом у Немачкој.

- Наш циљ је од почетка био пласман у финале и то смо остварили - рекла је Нина по доласку у Београд. - Задовољна сам, јер сматрам да је успех бити 14. од укупно 43 земље колико их је учествовало на такмичењу. Из Диселдорфа носим само лепе успомене. Имали смо веома запажен наступ и мислим да Србија треба да буде задовољна оним што смо показали. Мала смо земља, а боље смо се пласирали од Француске, која је била један од фаворита. Хвала свима на великој подршци, јер сте нам тако дали снагу да представимо Србију у најбољем светлу и пред више од 100 милиона људи оптевамо песму „Чаробан“. Честитам Азербејджану на убедљивој победи.

Честиткама победницима придружила се и извршна директорка „Евросонга“ у Србији Душка Вучинић-Лучић и захвалила нашој дијаспори која је гласала за Нину.

- Највећи фаворит љубитеља „Евросонга“, са најбољом квотом на кладионицама, представник Француске, пласирао се лошије од Нине - истакла је у недељу Вучинић-Лучић. - Ни руски представник, упркос многобројним сународницима који живе у евровизијским земљама, није успео до оде даље од 16. места.

Иначе, посетиоци званичног евровизијског немачког сајта прогласили су Нину за најлепше обученог извођача прве полуфиналне вечери. Целокупна модна стилизација, као и визуелни концепт који је виђен на сцени, а за који је био задужен креативни тим РТС, добили су највише гласова у овој анкети, око 10.000.