Чола певао у Берлину

В. М. П.

11. 04. 2011. у 20:56

Чола певао у Берлину
После девет година наш најбољи поп певач Здравко Чолић одржао концерт у немачкој престоници. Чолу очекују и концерти у Диселдорфу, Хамбургу и Луксембургу

НАЈБОЛЈИ поп певач на Балкану, Здравко Чолић, у склопу европске турнеје на којој представља актуелни албум “Кад погледаш ме преко рамена”, наступио је у суботу у Берлину, у “Универзал” хали, пред око 2.000 људи. На двоипочасовном концерту је највише било наших сународника који живе и раде у главном граду Немачке, али и много Немаца. Међу њима је била и Снежана Ивезић из Сомбора, која је само због Чолиног концерта авионом стигла из Београда и то у мајици са његовим ликом. Свирка је почела иза поноћи, јер тада почиње ноћни живот у Берлину. Даме су Здравка обасипале ружама, а он им је узвраћао пољупцима, загрљајима, осмесима и својим вечним хитовима.

- Част ми је да сарађујем са истинском легендом какав је Здравко Чолић - рекла је за наш лист менаджер Снежана Рељић, која ради његове концерте по Европи. - Здравко је велики професионалац и најбољи сарадник са простора бивше Југославије. Није претерано захтеван, осим када је у питању избор дворане у којој наступа, озвучење, расвета и остали технички детаљи. Он не само да максимално испоштује публику, већ и своје сараднике.

ПРОБАО КОБАСИЦЕ - У БЕРЛИНУ нисам био годинама и изненадио сам се када сам видео колико се овај град изменио набоље. Било ми је задовољство да прошетам Берлином, јер често кад одем на неки наступ видим само хотел и дворану у којој наступам. Не кажу људи джаба да је Берлин један од најлепших немачких градова. Велика жеља ми је била да одем до Бранденбуршке капије, која је некада била граница између Источног и Западног Берлина, као и чувеног контролног пункта Чарли, симбола Хладног рата, својевремено капије ка слободи за Немце који су живели у источном делу града - рекао нам је Здравко Чолић, који је боравак у немачкој престоници искористио да проба и надалеко чувене кобасице у кари сосу.

Последњи пут Здравко је у Берлину наступао пре девет година, а сада је искористио прилику да са својим бендом (клавијатуристи Живорад Филиповић и Александар Бањац, гитаристи Владан Вучковић и Бранко Копривица, басиста Милан Сарић, бубњар Марко Кузмановић, саксофониста Никола Демоња и пратећи вокал Тамара Марковић) прошета по немачкој престоници. Као прави туристи сликали су се поред остатака Берлинског зида, али и код Бранденбуршке капије.

За викенд пре Берлина наш најпопуларнији поп певач свих времена одржао је концерт у холандском граду Нијмегену, али је са својим бендом обишао и Ротердам и Амстердам. Пре тога певао је у Форцхајму, код Штутгарта, где је један Немац, иначе Чолин ватрени обожавалац, донео колекцију његових албума (од првог сингла па до последњег диска) да му се певач потпише. Здравка сада очекују концерти у Диселдорфу (30. април), Хамбургу (7. мај) и Луксембургу (21. мај), а онда почиње са припремама за спектакл који ће 25. јуна одржати на београдском Ушћу, под медијским покровитељством нашег листа.

- Чола се изузетно радује концерту у Хамбургу, где такође није наступао девет година, а овога пута певаће у дворани “Ри локејшен” у којој ниједан певач са простора бивше Југославије није наступао - објашњава нам Снежана Рељић. - Ипак, још више се радује концерту у Луксембургу, где није био од 1973. када се песмом “Гори ватра” такмичио на “Песми Евровизије”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Ne dobih poljubac :-)

12.04.2011. 23:19

@Goran Ergarac - I ja se isto pitam, nije moguce da je toliko bilo, bila sam i cenim da nije bilo vise od 500 ljudi. Kako god, koncert je bio odlican, covek razbija, svaki koncert odradi kao da je pred njim 20 000 ljudi. Colic!!!