Руфо: Нисам умишљена свађалица!

Милан АДЖИЋ

08. 04. 2011. у 11:50

Руфо: Нисам умишљена свађалица!
Викторија Руфо, мексичка глумица, јунакиња теленовеле „Тријумф љубави“: Дуго сам чезнула за приликом да, за промену, на малом екрану будем и помало лоша

ПОЗНАТА мексичка глумица Викторија Руфо, коју је овдашња публика гледала у популарним серијама „Загрли ме чврсто“, „Маћеха“ и „Викторија“, вратила се крајем прошле године на мали екран улогом имењакиње у хит теленовели „Тријумф љубави“, после трогодишње паузе.

Тумачи негативку, славну модну креаторку, коју је живот поштено ишибао и створио од ње безосећајно и равнодушно створење, а коју је у оригиналној верзији серије „Право на љубав“ бриљантно одиграла Елена Рохо. Ипак, Руфова је њене фрустрације представила у блажој варијанти.

- Рекла сам продуцентима да не могу бити толико охола као Елена, којој такве улоге „добро стоје“, али далеко од тога да у серији нисам погана - започиње причу за „ТВ новости“ Викторија Руфо (која ће последњег дана маја прославити 50. рођендан). - Лјуди воле да прате моду у филмовима и серијама. За мене је било интересантно завирити у тај свет и видети какав је то посао, односно где почиње забава, а где престаје. У суштини, то је прича о моћној жени и о томе колико она може да буде застрашујућа. Моје искуство је да људи теже подносе када им је шеф жена. Међутим, моћне жене су и под великим притиском. Ако неко мора да оде да јој донесе нешто, јер она нема времена да стоји у реду и да чека, онда нека јој донесе! Осећам разумевање и симпатију према томе. Али, не бих волела да сам на таквом положају, да тако живим. Уосталом, ко би то желео? Ко нормалан жели да буде председник?

* Колико има сличности између вас и улога које тумачите? Да ли сте заиста толико добри и нежни?

- Сви мисле да сам приватно таква, па ми опраштају када нешто лоше учиним. Улога Марије ми је помогла да добијем неке важне послове. Дешавало ми се да дођем на аудицију и чујем коментар: Ма, ти си добра девојка, заслужујеш улогу позитивке. Ипак, као и већина глумаца, дуго сам чезнула за приликом да, за промену, на малом екрану будем и помало лоша. И жеља ми се испунила. Одмах после серије „Име љубави“, у којој је требало да играм главну негативку, а удахнула сам душу позитивном лику, добила сам улогу Викторије у „Тријумфу љубави“. Мада, колале су и гласине да сам уображена и препотентна, али ја заиста нисам умишљена свађалица.

* Викторија упорно покушава да промени Освалда, да га веже за себе и укроти заводника у њему . Да ли права жена може да промени мушкарца?

- Имам много пријатељица које живе или излазе са мушкарцима који су пуни разних мана, али су уверене да баш оне имају тај дар да испуне све њихове недостатке. Мушкарце доживљавам као много комплекснија и интересантнија бића.

* Када је по вама мушкарац заводљив и неодољив - када је моћан, рањив, недодирљив?

- Када је моћан и истовремено рањив, јер то значи да је, упркос борби за успех, сачувао унутрашњу лепоту и људскост. Проблем је у томе што се та комбинација тешко или скоро никад не налази. Мушкарци су кроз историју јурили симболе моћи, а нису схватили да је човекова моћ у способности да буде емоционално потпун, карактеран, духован и свестан своје пролазности.

* Јесте ли носталгични када се нешто оконча? Недостају ли вам ликови које сте раније играли?

- Викторија ми је изузетно драг лик. Уживам играјући је, јер на овако дугачким и интензивним снимањима екипа заиста постане као породица, и увек је тешко када се таква, ипак вештачка заједница, оконча. Међутим, то вам с временом постане рутина, јер знате шта вас чека. С већином колега остајем у изузетно добрим и блиским односима, а често се догоди да се сретнемо на неком другом снимању и наставимо дружење.

* Хоће ли ваш старији син Хосе Едуардо, из првог брака с глумцем Еухениом Дербесом, кренути вашим стопама?

- Не знам. Жели да постане адвокат. Волела бих да студира певање, јер има потенцијала за оперског певача. Уметност му је у крви. Родитељи су му глумци, а и бака и тетке. Рођен је и живи у том свету, али ко зна куда ће се окренути.

* Како се осваја Викторија Руфо?

- Врло једноставно: с много љубави, поштењем и смислом за хумор.

* А како она осваја?

- Мој супруг Омар каже да сам веома кокетна, али ја не видим себе као такву.

* Уз сав тај успех и популарност, да ли успевате да одржите „нормалност“ у свом дому?

- Све зависи од тога какав избор човек направи. Будим се рано, спремам доручак за децу, водим их у вртић. Живимо у Мексико Ситију, највећем граду на свету. Да ли је потребно додати нешто? Ми немамо телохранитеље, не возимо се у лимузинама, не идемо много на „фенси“ места и догађаје, осим када је то неопходно. Ја сама идем у куповину, на пијацу и често кувам за своју породицу. Кунем се, својим рукама (смех).

* Како себе видите у будућности?

- Жеља ми је да се за десетак година са породицом преселим у неки приморски градић и да сваког јутра испијам кафу гледајући у море.

ТРИ ПУТА ВИКТОРИЈА

* „ТРИЈУМФ љубави“ је трећа серија у којој тумачите имењакињу...

- Заиста је интересантно да сам три пута тумачила лик који носи моје име, али све се то догодило случајно. Први пут сам „играла себе“ 1987, у серији „Викторија“, а улогу сам добила на кастингу. Пре четири године, снимила сам за Телемундо серију под истим именом, јер су тиме хтели да ми одају признање што сам неко време била члан њихове ТВ куће, а за „Тријумф љубави“ је продуцент Салвадор Мехија сам дошао на идеју да Освалдо Риос и ја играмо имењаке. Добро је, каже, за маркетинг серије. Испоставило се да није погрешио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)