Београдски концерт на пролеће

В. М. П.

13. 11. 2010. у 20:54

Београдски концерт на пролеће
Здравко Чолић о споту „Поплава“, концертима, Новој години и земљотресу у Краљеву

ЗА спот „Поплава“, у којем се појављују Душко Ковачевић, Момчило Бајагић и Пеца Поповић, кажу да је најбољи који је Здравко Чолић икада снимио. Премијерно је приказан у Звездара театру, што је била прилика да се новинари сретну са најбољим поп певачем на Балкану, будући да званична промоција његовог 13. албума „Кад погледаш ме преко рамена“ није одржана.

- Свиђа ми се како је сликом дочарана ова балада, мада лично највише волим спотове у којима само ја певам - каже за наш лист Здравко Чолић, који је у петак и у суботу имао концерте у Стокхолму и Гетеборгу. - Све остале приче су везане за сценарио и идеју, од чега не бежим. „Поплава“ је мало ретро, има атмосферу тридесетих, по идеји сценаристе Душка Ковачевића.

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ НА питање да ли би учествовао на неком хуманитарном концерту чији би приход ишао за помоћ Краљеву пострадалом у земљотресу, Чола је казао:
- Не волим та певања јер, по мом мишљењу, те паре никад не дођу тамо где треба у том износу. Више волим да сам дам прилог и сигурно ћу уплатити новац за Краљевчане.

* Које се песме допадају вашим ћеркама?

- Моја деца воле баладе, свиђа им се песма „Лјубавници“, а волеле су „Манијачи“ када се појавила.

* Какав вам је концертни распоред?

- Идемо у Норвешку, Цирих, Беч, Минхен, Скопље... Много се радујем концерту у Скопљу 25. децембра, зато што волим тај град и увек останем дан-два после наступа. Мени је тамо супер. Ето, били смо и прошле и претпрошле године, али никад им доста Здравка Чолића.

* Шта је са концертима по Србији?

- Свираћемо на пролеће. Мислим да би прво требало да урадимо београдски концерт, па онда у осталим градовима. То је моје правило. До Нове године ћемо одлучити који ће то простор бити, да ли неки отворени или хала. Лично бих волео да певам на Ушћу, јер смо већ били на „Маракани“. Или, можда, поново „Београдска арена“? Мада, велики спектакли коштају.

* Знате ли шта ћете за Нову годину?

- Волео бих да ако будемо радили за Нову годину да то буде нека мала свирка. Ове године, како ми је тата умро, није ми до великих концерата. Кад помислим на Нову годину, ухвати ме носталгија, вратим се у Сарајево, у неку моју викендицу, где сам највише волео да чекам Нову годину. Ово што морам да певам концерте је нека друга прича. Али, за новогодишње вече бих волео или да радимо нешто мало или да останем код куће. Певаће се догодине доста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

neda

15.11.2010. 20:59

Jedina istinska zvezda na Balkanu. Pozdravljam ga pesmom "Spente le Stelle"' , by Neda Gavric