Реге номад

В. М. П

среда, 07. 04. 2010. у 21:00

Реге номад
 Са Немањом Којићем о путу по Етиопији. Хорнсмен Којот је са бројним соло издањима и после престанка рада групе „Ајсбрн“, наступао и стварао широм света

 ПОСЛЕ неколико одлично прихваћених заједничких наступа у Београду, Бањалуци и Сарајеву, „Канда, Коджа и Небојша“ и Хорнсмен Којот, одржаће у четвртак вече концерт у београдском Дому омладине. Хорнсмен Којот је са бројним соло издањима и сарадњама после престанка рада групе „Ајсбрн“, наступао и стварао широм света и предстојећи концерт ће бити представљање тог опуса, овог јединственог раста-рокенрол номада. На питање како се провео прошлог лета на „турнеји“ по Етиопији, Немања Којић или Хорнсмен Којот, за наш лист одговара:
- У Етиопији сам провео шест седмица и одржао четири концерта, у Адис Абеби, Лалибели и Шашаманеу. Тај Шашамане је земља од 50 хектара плодне земље, коју је Хаиле Селасије поклонио Карибљанима када је био на Јамајци. Сада ту живи око сто породица растафари религије из целог света. За сваког расту је изузетно значајно да посети Етиопију. Возио сам се локалним аутобусима и дружио се локалним народом. Одушевљен сам њиховим гостопримством и темпераментом. Што се тиче концерата, пратио ме је чувени етиопски бенд „Махарик брадерс“, а слушала ме је публика која припада вишој средњој класи. У Етиопији су људи или сиромашни или јако сиромашни, богатих нема.
* А свирке по Мексику? Да ли је тачно кад Ману Чао пева „Добродошли у Тихуану,
на текилу, секс и марихуану“?
- Нисам био у Тихуани, тако да не могу да тврдим да је тако (смех). Био сам у северном Мексику, на потезу Мексико Сити - Вера Круз - Гвадалахара. Мексиканци су, такође, врло раздраган народ, пун духа и темперамента. Сигурно се тамо враћам крајем септембра.
* Да ли вам недостају концерти са „Ајсбрном“, једним од најбољих српских
реге-хард-кор бендова?
- Да, али ми пробе не недостају, јер имамо нови бенд у којем је половина екипа из „Ајсбрна“. За сада још немамо име, али имамо шест песама које увежбавамо. Нова група је нешто налик „Ајсбрну“, тако да ће ускоро бити и концерата, и проба и албума.

ИНОСТРАНСТВО
* Зашто више радите у иностранству него у Србији, односно у региону?
- Није да више волим да свирам преко него овде, већ ми се тако указују прилике. У региону сам, захваљујући „Канди, Коджи и Небојши“ имао мању турнејицу која је супер прошла. Надам се да ће се ситуација наместити тако да почнем више да свирам у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације