Гран при - Леонтини

субота, 06. 06. 2009. у 19:47

Гран при - Леонтини
Одлуком жирија новинара из 11 редакција, популарна Леонтина Вукомановић победник је четвртог фестивала забавне музике „Бања 2009“ који је током минула три дана одржан у Врњачкој Бањи

ОДЛУКОМ жирија новинара из 11 редакција, популарна Леонтина Вукомановић победник је четвртог фестивала забавне музике „Бања 2009“ који је током минула три дана одржан у Врњачкој Бањи, у организацији продукције „Легат“ и РТВ „Пинк“.
Прву награду, односно Гран при фестивала, Леонтина је освојила у конкуренцији 26 извођача, певајући своју композицију „Такве као ја“, за коју је текст написала Лјиља Јорговановић, а аранжман - тандем „Оги и Лука“.
Друга фестивалска награда, као и награда за најбољу мушку интерпретацију, припала је младом и све популарнијем Жељку Васићу који је извео композицију „Кад ти затреба“, за коју је сам написао текст и музику, а аранжман у сарадњи са Страхињом Ђурићем.
Трећу награду освојила је Александра Перовић, некадашња чланица групе „Моби Дик“, певајући композицију „Срећа и несрећа“ за коју је текст и музику написао Драгиша Баса, а аранжман Дејан Абдић.
Награда за најбољу женску интерпретацију припала је Маји Оджаклијевској, која је сјајно отпевала песму „Жена с тајном“.
Награда за најбољу композицију додељена је Владимиру Граићу као комплетном аутору песме „Лјубав на један дан“ коју је извела Ана Ђорђевић, док је награда за најбољи текст додељена Ивану Лекићу за песму „Да ли је љубав крива за то“ у извођењу Ирене Петрушевске.
За најуспешнијег дебитанта проглашена је шеснаестогодишња Херцегновљанка Ива Костић, док је награда „Откриће“ припала њеној презимењакињи Мирјани.

БЕСПЛАТНО
ТОКОМ фестивала као гости, на посебним потпуно бесплатним солистичким коцертима, наступили су популарни Кемал Монтено, коме је ово друго узастопно лето у Врњачкој Бањи, и млада, све популарнија хрватска звезда Петар Грашо који први пут наступа у Србији. У недељу, такође за „дж“, Врњчане и све њихове госте забављаће група „Негатив“, и - легендарни рокер Бора Ђорђевић са својом „Чорбом“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације