Марина Лазаревић: Улога као писана за мене

Ј. ГРБИЋ

24. 03. 2009. у 20:29

Маштала је да буде балерина, зато се од раног детињства посветила плесу. Завршила је средњу балетску школу "Лујо Давичо" и нижу музичку, у међувремену се родила и љубав према руском језику, али глума је победила. Марина Лазаревић, коју гледамо у популарно

МАШТАЛА је да буде балерина, зато се од раног детињства посветила плесу. Завршила је средњу балетску школу "Лујо Давичо" и нижу музичку, клавир и кларинет, у међувремену се родила и љубав према руском језику, који је студирала две године, али глума је победила. Марина Лазаревић, коју гледамо у популарној серији "Горки плодови", редитеља и сценаристе Синише Ковачевића, никада није размишљала да постане глумица. Али, пошто је њена сестра завршила Факултет драмских уметности, из радозналости је и она одлучила да проба - и из првог покушаја је примљена. Студирала је са Калином Ковачевић, па су родитељи познате глумице, Лјиљана Благојевић и Синиша Ковачевић, пратили и њен рад четири године.
- Знала сам да ме цене као глумицу - каже Марина. - Још док је писао сценарио за серију, Синиша је планирао нешто за мене, али нисам ни сањала да ћу добити једну од главних улога. Неизмерно сам му захвална, јер знам да је ретко који редитељ спреман да ризикује дајући улогу почетнику. Он се не плаши младих глумаца.
И није погрешио. Марина никада није дошла неспремна на сет. Ниједан дан снимања јој, каже, није био тежак. Редитељ јој је помогао да се отвори, чак ју је последња два месеца и хвалио.
- Сурови сам професионалац кад је посао у питању. Када радим, потпуно се посветим послу. Али, имала сам и срећу да радим са великим професионалцима.
Највише је сарађивала са Драганом Петровићем Пелетом, Лјубомиром Бандовићем и Ненадом Маричићем за које има само речи хвале. Бандовић је, каже, диван човек са којим је веома лепо и лако радити. "Често кажем да сам 'проглумила' поред њега" - каже.
Са Пелетом, иначе њеним професором на ФДУ, прва два дана снимања била је стегнута, али се касније одлично снашла.
- Пришла сам му и питала га да ли можемо да "пређемо на ти", на шта ми је он одговорио: "не може". Мало сам се збунила, али нисам одустала. Када је требало да снимамо љубавну сцену поново сам му поставила исто питање. Он се насмејао и рекао ми да то не треба ни да га питам. Био ме је велика подршка.
Марина Лазаревић, која каже има доста сличности са Лјубинком коју игра у "Горким плодовима", веома је задовољна како ју је одиграла. Редовно прати серију, додајући да је сигурно њен највернији гледалац, јер тако увиђа грешке и учи.
"Горки плодови" су јој донели популарност, али не и нове послове. И даље ради синхронизацију анимираних филмова, од тога живи. Део је и луткарске представе и забавља се, али помака неког не види.
- Сви ме хвале, подржавају, а нико ми не нуди посао. Не могу више да слушам то како сам одлично играла у "Горким плодовима", а нико ме не зове да радим. Баш је недавно Танасије Узуновић док су ме тако хвалили рекао: "Па што јој не понудите улогу". Тешко је нама глумцима. Ми не можемо да бирамо, већ смо бирани - закључује наша саговорница.

МНОГО ГЛУМАЦА, МАЛО ПОСЛА
ОД деветоро који су завршили ФДУ у класи Биљане Машић, прича нам Марина, углавном су се сви остварили у свом послу. Неки више у позоришту, неки на филму.
- Калина Ковачевић и Никола Ракочевић највише раде. Али, то је срећа, бити на правом месту у право време. Потребно је да будеш виђен, да се дружиш са редитељима. Имам такав утисак. Отворени кастинзи се не праве, нигде нисам видела јавну објаву. Јер, ужасна је сујета међу колегама, има нас много, а мало посла. Тржиште је презасићено глумцима - констатује Марина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације