ПОРОДИЧНА трагедија првог српског рокера Боре Ђорђевића није усамљен случај у рокенролу. Многи светски музичари нису могли да се суоче са теретом који носи слава. Кризе и депресије лече алкохолом, наркотицима, седативима и комбинацијом истих. Неки су се извукли из тога, попут фронтмена "Ред хот чили пеперс" Ентонија Кидиса, неки се као Бритни Спирс и Роби Вилијамс боре са својим демонима у белосветским клиникама за лечење зависности.
Свето тројство: секс, дрога и рокенрол дошло је главе многима. Живели су брзо, умрли млади и били лепи лешеви. Смрт Дженис Джоплин, Джима Морисона и Джимија Хендрикса део су рок митологије.
Нема "Стоунса" без Брајана Джонса, говорили су фанови најдуговечнијег рок бенда на планети, када је Брајан Джонс пронађен 3. јула 1969. на дну базена поред своје куће на Кочфорд фарми. Нјегова девојка Швеђанка Ана Волин, иначе болничарка, дала му је дисање уста на уста. Франк Торогуд који је радио на реновирању куће и његова девојка Джени Лосон, такође болничарка, позвали су Хитну помоћ. Док је екипа стигла, Брајан је издахнуо. Имао је 27 година. Само два дана касније "Ролингстоунси" су одржали чувени концерт у лондонском "Хајд парку" пред пола милиона људи.
Сви су са неверицом 5. априла 1994. примили вест да је фронтмен "Нирване" Курт Кобејн просвирао себи мозак сачмаром. У опроштајном писму написао је да не може више да се бори са депресијом и славом. И он је имао 27 година. Постоји теорија да није извршио самоубиство. Многи фанови и данас за његову смрт криве - жену, фаталну Кортни Лав.
Аустралијски рокер Мајкл Хачинс (37) из "Инексес" пронађен је 1997. мртав у хотелској соби у Сиднеју. Обесио се за радијатор, мада није имао разлога, јер се управо спремао за јубиларну турнеју којом су "Инексес" обележавали 20 година рада. Обожаваоци верују да му је тадашња девојка Пола Јетс (иначе бивша супруга Боба Гелдофа) дала дрогу и тако га убила. Пола је неколико година касније умрла од предозирања. Предозирали су се и Сид Вишоус из легендарних "Секс пистолса" и његова девојка Ненси Спаджен. Панкер са дугогодишњим наркоманским стажом пробудио се 12. октобра 1978. у соби број сто хотела "Челзи" у Нјујорку. Када је ушао у купатило на поду је лежала мртва Ненси. Није се сећао шта се десило. Ухапшен је и оптужен да ју је убио. Недуго затим и сам се овердозирао.
Чувени британски гитариста Ерик Клептон изгубио је четворогодишњег сина Конора на бизаран начин. Трагедија се догодила 1990. у Нјујорку када је Конор у игри отворио прозор апартмана у коме је живео са мајком Лори дел Санто и пао са 53. спрата облакодера. Клептон је после тога написао своју, слажу се сви, најемотивнију песму "Сузе у рају".

ИПЕ
БУБНЈАР "Бијелог дугмета" Горан - Ипе Ивандић окончао је живот 13. јануара 1994. скочивши са шестог спрата београдског хотела "Метропол". Многи, међу којима је и Жељко Бебек, ни данас не верују да је Ипе извршио самоубиство.