Кивни на кафилерију због непријатних мириса: Бацају смеће у двориште фирме

Б. ГРУЈИЋ

09. 07. 2020. у 20:00

Кивни на кафилерију због непријатних мириса: Бацају смеће у двориште фирме
Група незадовољних Зрењанинаца на необичан начин се бори против загађивача ваздуха
ЊИХОВА борба против непријатних мириса који се свакодневно шире из кафилерије "Перкон" траје годинама, али сада су се Зрењанинци досетили како да на оригиналан начин крену у неравноправни рат. Група незадовољних мештана зрењанинских насеља Ружа Шулман, 4. јул, Леснина, Шећерана и Берберско, на смрад одговара смећем, тако што кесе са ђубретом баца у двориште ове компаније.

Фабрика "Перкон" бави се прерадом неметалних отпадака и остатака и производњом месно-коштаног брашна и техничке масти. Смрад који се шири из ове кафилерије, како тврде Зрењанинци је неподношљив. Посебно лети на високим температурама.

СУБЈЕКТИВНИ ОСЕЋАЈ У ОБРАЗЛОЖЕЊУ против тужбе Апелационом суду одговорни у кафилерији "Перкон" тврде да непријатних мириса нема, већ да су само плод субјективног осећаја неколицине грађана. Званичних одговора из ове фабрике нема.

- Ово је потез очајника, многобројне породице, па и моја, осуђене су да трпе и удишу смрад, који је толико непријатан да не дозвољава да се спава, дише, а траје већ 15 година - каже Владимир Драгић, један из групе незадовољних Зрењанинаца.

Писали су кажу Зрењанинци бројне притужбе, петиције, па чак и кривичне пријаве против "Перкона", али све је било узалуд. Више од три стотине пријава грађана комуналним инспекцијама као и инспекторима заштите животне средине, регистровано је само у последњих неколико месеци. Против одговорних у овој кафилерији поднете су и кривичне пријаве, а без ефекта је била и забрана рада. Јер, "Перкон" се жалио на ту забрану и док се чека одлука Апелационог суда, наставља да ради.

- Кесе са смећем које бацамо, симбол су нашег отпора, а да смо све бројнија фамилија, види се из дана у дан. И не мора свако да иде, позовите, понећемо и бацити и ваше смеће преко зида ове фабрике, највећег загађивача ваздуха у прелепом Зрењанину - поручују незадовољни грађани. - Ово чинимо да вашим радницима натоварамо још прљавог посла, не да загађујемо додатно свој град који волимо, већ да на смеће које нас 15 година терате да удишемо, одговоримо смећем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације