Цела чачанска болнице – ковид болница

Novosti Online / В. И.

четвртак, 09. 07. 2020. у 14:52

Цела чачанска болнице – ковид болница

Илустрација / Фото: Depositphotos

Здравствена установа у Чачку комплетно улази у систем борбе против короне
ЧАЧАК – ПРЕМА још незваничним сазнањима “Новости”, Општа болница у Чачку биће ковид болница за цео Моравички округ, односно ова здравствена установа комплетно улази у ковид систем. То значи да ће осим њених павиљонских делова, пацијенти оболели од ковид-19 или са симптомима ове болести бити смештани и у нову болничку зграду. Болесници који се тренутно налазе на одељењима нове болнице биће премештени у болницу у Горњем Милановцу.


Ово је у четвртак одлучено на састанку у овдашњој управи болнице, номе су присуствовали представници Министарства здравља, директори болница у Чачку и Горњем милановцу, као и директор Дома здравља Чачак.


Иначе, у Општој болници Чачак, смештено је 120 лежећих пацијената.


У протекла 24 часа (пресек од четвртка у подне) примљено је 15 пацијената, док је седам пацијената је прикључено на респираторе. У установе терцијарне здравствене заштите, транспортована су три пацијента, а до сада је извршено 85 прегледа.


Обзиром на велики прилив пацијената, са озбиљном клиничком сликом у амбуланту и одељења Опште болнице, апелујемо да се хронични болесници јављају у установе примарне здравствене заштите, како би се смањиле гужве у болници. Обавештавамо све суграђане, који имају повишену температуру, кашаљ и бол у грлу да се могу јавити у пријемно-тријажне ординације Дома здравља, у Улици Веселина Миликића бр.9 и Здравствену станицу Љубић, Улица браће Новичић бр.2. Брзи тестови се могу урадити свакога дана до 12 часова у привременој амбуланти, а после 12 часова у лабораторији Дома здравља. PCR тестови се могу урадити у периоду од 12 до 16 часова у Заводу за јавно здравље, у Улици Веселина Миликића бр.7. - наводи се у саопштењу Радног тима за праћење ширења болести ковид-19 у Чачку и Моравичком округу.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације