У Краљеву чак 51 нови потврђен случај вируса корона, једна особа преминула

С.Б. - Г.Ш.

09. 07. 2020. у 10:22

У Краљеву чак 51 нови потврђен случај вируса корона, једна особа преминула

Depositphotos

Према последњим информацијама Завода за јавно здравље Краљево, биланс епидемије корона-вируса у овом граду попео се на 220 потврђених случајева

КРАЉЕВО- ЧАК 51 од 85 узоркованих брисева у Краљеву 6. и 7. јула показали су позитиван резултат на КОВИД-19. На жалост, још једна особа јутрос је изгубила битку са овим опаким вирусом.

Ови забрињавајући резултати пристигли из лабораторије Ветеринарско-спацијалистичког института, док се резултати за још 63 бриса узетих у истом периоду чекају из лабораторије “Ватрено око” у Београду. 

Само од 17. јуна потврђено је 168 новоболелих.

-Ово ни у сну нисам очекивао.Овакав скок заражених је забрињавајући.До овога нас је довела наша недисциплина и непоштовање прописаних мера.Тренутно имамо 29 хоспитализованих на Инфективном одељењу,а разматрамо и проширење капацитета у оквиру Интернистичког одељења-каже др Александар Мацан, директор ЗЗЈЗ.

Према последњим информацијама Завода за јавно здравље Краљево, биланс епидемије корона-вируса у овом граду попео се на 220 потврђених случајева. Ванредна ситуација је на снази нешто мање од недељу дана, епидемиолози апелују на суграђане да се придржавају препоручених мера како би се спречило даље ширење заразе.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације