Нелегални инвеститор због радова им срушио домове, без крова над главом оставио 12 породица, а сада опет гради: Муке станара Доситејеве улице у Новом Саду

Љ. П.- Ј. С.

09. 07. 2020. у 12:00

Нелегални инвеститор због радова им срушио домове, без крова над главом оставио 12 породица, а сада опет гради: Муке станара Доситејеве улице у Новом Саду

Радови пријављени од 3. јула Фото Н. Карлић

На огради је истакнуто и решење Грађевинске инспекције да је "Астра плану" 14. августа 2019. године издата грађевинска дозвола за изградњу стамбене зграде
ОШТЕЋЕНИ станари из Доситејеве 11 у Новом Саду, који су пре две године због нелегалних грађевинских радова инвеститора "Астра план" на суседној парцели, остали без крова над главом, противе се наставку градње стамбене зграде. О наставку радова, због којих им се и срушио зид у дужини од 20 метара и 12 породица оставио без крова над главом, како тврде, нико их није званично обавестио.

Драган Митровић, председник Скупштине станара, каже да су били изненађени, када су на градилишту у понедељак видели неколико радника. На огради је истакнуто и решење Грађевинске инспекције да је "Астра плану" 14. августа 2019. године издата грађевинска дозвола за изградњу стамбене зграде и потврђује пријава радова од 3. јула, а да је рок завршетка 8. јул 2022. године.

- Ми станари који се већ две године сељакамо и живимо као подстанари, огорчени смо због свега што нам се догодило - каже Митровић. - Окупићемо се и одржати састанак и да се договоримо које кораке ћемо даље предузети.

Једна од мера које ће предложити, предочава наш саговорник, биће да се и поред дозвола, забране даљи радови на суседној парцели, али и да због новонастале ситуације протестују испред Градске куће.

Станарима Доситејеве 11 је, после обрушавања зида, решењем Грађевинске инспекције забрањено да станују у својим становима из безбедносних разлога, те се већина њих иселила одатле. Поједини, међутим, тврдећи да нису успели да пронађу адекватне станове, вратили су се на сопствену одговорност.


ГРАД ЈОШ ШЕСТ МЕСЕЦИ ПЛАЋА СМЕШТАЈ

ГРАДОНАЧЕЛНИК Милош Вучевић казао је јуче да уколико дозвола за градњу постоји, то вероватно значи да су испуњени услови за то, али то не ослобађа инвеститора за нанесену штету породицама које су остале без крова над главом. Он је нагласио и да је Град пре два дана донео одлуку којом ће на још шест месеци продужити плаћање стамбеног смештаја оштећених породица.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације