Ванредне мере у Мајданпеку: Без весеља и свадби до даљег

Novosti Online / С.М.Ј.

уторак, 07. 07. 2020. у 19:03

Ванредне мере у Мајданпеку: Без весеља и свадби до даљег

Фото: Игор Митровић

Спровођење ових мера контролисаће комунална инспекција, Одељење за урбанизам, грађевинарство, стамбено-комуналне и инспекцијске послове општинске управе Мајданпек
МАЈДАНПЕК - У Мајданпеку до даљег неће радити затворени базени, одлучио је Штаб за ванредне ситуације општине Мајданпек. У угоститељским објектима у овој општини до даљег је забрањено организовање свадби и других весеља.


Штаб је донео одлуку да у угоститељским објектима у затвореном простору не сме да борави више од 100 људи уз придржавање мера од четири квадратна метра по човеку. Запослени морају да носе маске све време, као и гост који може да је скине само док седи за столом. На уласку у објекат и испред тоалета обавезно је обезбедити средство за дезинфкецију руку.


У летњим баштама угоститељских објеката број гостију се ограничава на минимално два квадратна метра површине. Штаб је донео и одлуку да је угоститељским објектима забрањено да раде после 23 часа.


Маске су обавезне у јавном, приградском и такси превозу, на пијаци, козметичким и фризерским салонима, фитнес центрима и теретанама, а обавезно је и одржавање минималне физичке дистанце од метар и по до два.


Прочитајте још: НАЈНОВИЈИ ПОДАЦИ: Још 299 нових случајева, од короне преминуло 13 особа, на респираторима 110 пацијената


Спровођење ових мера контролисаће комунална инспекција, Одељење за урбанизам, грађевинарство, стамбено-комуналне и инспекцијске послове општинске управе Мајданпек.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације