Врање добија четврту Ковид Болницу

Ј.С.

уторак, 07. 07. 2020. у 12:19

Врање добија четврту Ковид Болницу

Фото: Д.Ристић

У Болници ће бити најмање 60 кревета, а пацијенти са психијатрије њих двадесетак биће привремено пресељени на ОРЛ одељење.
Због потребе за хоспитализацијом пацијената код којих је потврђен ковид вирус или имају симптоме у Врању ће бити отворена још једна Ковид болница, у згради Психијатрије, потврдила је директорка Здравственог центра др Љиљана Антић.

У Болници ће бити најмање 60 кревета, а пацијенти са психијатрије њих двадесетак биће привремено пресељени на ОРЛ одељење.

Тренутно је у три Ковид болнице хоспитализован 141 пацијент, има 16 слободних лежајева.

Од почетка епидемије до сада у Врању је регистровано оболело 645 пацијената код којих је потврђен вирус.

Током прошле недеље у Врању су се десила и шест смртних случајева тако да се број умрлих у Врању од почетка епидемије попео на 18, показују подаци Завода уа јавно здравље.

Статистика у Врању показује да од ковид инфекције више оболевају мушкарци и то преко 40 година старости. Они имају тежи облик бронхопнеумоније, док су жене мање подложне зарази.

- Имали смо неколико случаја који су се трагично завршили. Ти људи су после само неколико сати упућивани ка Клиничком центру у Нишу где су дуже време били на респираторима и велика је трагедија да су на крају умрли, упркос високостручном медицинском особљу које је применило све методе како би спасило пацијенте – каже др Љиљана Антић, директорка Здравственог центра.

Испред једине Ковид амбуланте у којој се дневно прегледа 200 пацијената и јуче су примећене гужве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације