У Клиничком центру Војводине 159 пацијената са Ковидом-19

Танјуг

уторак, 07. 07. 2020. у 09:37

У Клиничком центру Војводине 159 пацијената са Ковидом-19

Фото: Н. Карлић

Код девет пацијената, с обзиром на њихово тренутно здравствено стање, лечење захтева примену механичке вентилације, саопштио је КЦ Војводине

НОВИ САД - У Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 159 пацијента код којих је потврђено да су оболели од вируса Ковид- 19.


Од тог броја, код девет пацијената, с обзиром на њихово тренутно здравствено стање, лечење захтева примену механичке вентилације, саопштио је данас КЦ Војводине.


Наведено је да се у Ургентном центру КЦВ бележи пораст броја пацијената који немају Ковид-19 позитивну вирусну инфекцију.


У циљу спречавања заразне болести Ковид-19 и предузимања свих превентивних мера и поступака ширења вируса са циљем заштите здравља и безбедности становништва, подсећа се да обавезна превентивна мера подразумева ношење заштитиних маски у градском, приградском и међумесном саобраћају, а препоручује се ношење маски у свим затвореним просторима.


Поред ових препорука неопходно је одржавање одговарајуће дистанце, као и редовно прање, и дезинфекција руку, каже се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације