У Ужицу и Сијеници се утврђује одговорност за смрт двојице пацијената: Чекаонице пуне, истрага још траје

Н. Ј.

понедељак, 06. 07. 2020. у 20:47

У Ужицу и Сијеници се утврђује одговорност за смрт двојице пацијената: Чекаонице пуне, истрага још траје

Фото: Танјуг

Републичка здравствена инспекција обавила је надзор, а спроведена је и унутрашња провера
У КОВИД-амбулантама у Ужицу, свакодневно прегледају око 120 нових пацијената. У Општој болници на лечењу их је 214, а 10 је у веома тешком стању, на респираторима. Вирусом корона заражено је 36 здравствених радника. Ванредна ситуација, као и у другим градовима, донела је низ забрана Ужичанима.

- Имамо 214 пацијената са сумњом на инфекцију. На Одељењу хируршке интензивне неге их је 13, а од овог броја 10 је на респираторима са тешком клиничком сликом. На Одељењу интерне интензивне неге лежи још 5 пацијената, од тог броја 2 су на механичкој вентилацији - каже др Јелена Раковић Радивојевић, директор Опште болнице Ужице. - Имамо две, а од данас и трећу ковид-амбуланту, кроз које дневно пролази од 100 до 120 пацијената. Располажемо са 16 клиничких респиратора, а пет смо управо добили од Владе Србије.

У Општој болници Ужице, као и у Дому здравља Сјеница, претходних дана Републичка здравствена инспекција обавила је надзор, а спроведена је и унутрашња провера стручног рада, поводом смрти двојице пацијената из Сјенице. Они су у веома тешком стању са врата ове здравствене установе враћена у свој град без указане помоћи, а убрзо су и преминули.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације