Свирали на прославама и скуповима и - ширили заразу: Због бенда из Ваљева оболело најмање 25 грађана

Б. П.

понедељак, 06. 07. 2020. у 23:51

Свирали на прославама и скуповима и - ширили заразу: Због бенда из Ваљева оболело најмање 25 грађана

Фото: Depositphoto

Данас је евидентирано 15 новооболелих, а седам особа је на лечењу на Инфективном одељењу Опште болнице
ЧЛАНОВИ једног оркестра, који су, испоставиће се, имали ковид 19, а свирали су на разним прославама и скуповима у Ваљеву, заразили су вирусом корона најмање 25 особа у том граду, сазнајемо незванично! У новом налету вируса, током првих пет дана јула, заражено је 120 житеља, док је у првом таласу, од 14. марта до 31. маја, било 196 позитивних. Данас је евидентирано 15 новооболелих, а седам особа је на лечењу на Инфективном одељењу Опште болнице у Ваљеву.

- Епидемиолошке податке о присуству на прославама на којима је свирао бенд који је, испоставило се, заражен вирусом корона, дале су још четири особе. Од ковида 19 оболело је и неколико фотографа који су, посла ради, били на тим прославама и окупљањима, као и поједини чланови њихових породица. Уз то, прати се ситуација и у неколико предузећа у Ваљеву у којима је било новооболелих.

Нови случајеви ковида 19 у Ваљеву, утврдили су епидемиолози, повезани су са боравком заражених у Београду. Поједини заражени вирус су донели са Златибора, из Новог Пазара, Беле Паланке, Новог Сада...

- Један заражени у Ваљево је стигао чак из Русије, а три медицинска радника оболела су у контактима изван здравствених установа - каже наш саговорник.

Од почетка епидемије у Ваљеву је од ковида 19 оболело 316 особа, просечне старости 39 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације