Сами засукали рукаве: Група младих Врањанаца сређује свој спортски кутак

Д. Ристић

понедељак, 06. 07. 2020. у 22:55

Сами засукали рукаве: Група младих Врањанаца сређује свој спортски кутак

Фото Д. Ристић

Већ неколико дана сопственим снагама сређујe спортски терен код врањске Гимназије

Нису чекали да терен у њиховом комшилуку дође на ред за сређивање, већ сами засукали рукаве.

Група младих Врањанаца већ неколико дана сопственим снагама сређујe спортски терен код врањске Гимназије. Иницијална каписла су биле нове табле за кошарку које је ту поставио Спортски савез. Табле су биле нове, али терен је и даље био у лошем стању, па је двадесетак младића из околних улица решило да сами среде оно што могу.

- Најпре смо почели да чистимо терен од корова и проширили га, обележили смо линије и купили и поставили мрежице за кошеве. Поставили смо и четири клупе око терена, а планирамо и да монтирамо рефлектор, корпи за смеће и ограду – прича један од учесника акције, Димитрије Антић.

Након почетне иницијативе, енергија ових младих људи постала је „заразна“, па су им се прикључили и други ентузијасти који су препознали добру идеју и искрену намеру. Помоћ су понудиле комшије из околних кућа, човек који се бави одржавањем у Гимназији, а донације у потребном материјалу су добили од неколико приватних трговина.

Ипак, око довођења струје и подизања ограде потребна је сагласност и помоћ надлежних у локалној самоуправи, тако да су се младићи обратили Јавном предузећу Урбанизам и изградња града Врања, где су обећали да ће урадити све што се може, прича Димитрије. Он наводи да су читаву причу иницирали Блажа Богданов и Александар Трајковић, а касније се придруживало све више људи. Када акција буде успешно окончана, ови предузимљиви младићи планирају да на исти начин уреде и суседни терен за мали фудбал.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)