Хоти: Од сутра примена нових мера против корона вируса

Танјуг

05. 07. 2020. у 23:03

Хоти: Од сутра примена нових мера против корона вируса

Фото ЕПА

Премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти саопштио је вечерас на Фејсбуку да ће нове мере, донете у циљу спречавања ширења корона вируса, бити примењене од сутра
Премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти саопштио је вечерас на Фејсбуку да ће нове мере, донете у циљу спречавања ширења корона вируса, бити примењене од сутра.


Хоти је раније данас најавио на конференцији за медије да ће у градовима са великим бројем заражених, међу којима су Приштина, Призрен, Урошевац и Вучитрн, бити на снази забрани кретања у периоду од 21 до 5 сати ујутру, преноси Косово онлајн.


Он је прецизирао да ће рад ресторана у периоду када је кретање грађана дозвољено бити ограничен само на услугу на отвореном простору и доставу.


Хоти је поручио и да ће бити обезбеђен већи број тестова, да ће се одредити приоритети ко ће се тестирати, али и да ће се убрзати процедура за набавку уређаја за тестирање, како би се на дневном нивоу на територији КиМ обрађивали узорци за око 500 тестираних на корона вирус.


Планирана је и потпуна реорганизација клиника Универзитетског клиничког центра, али и стављање на располагање приватних болница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације