Лубенице исплативије од пшенице, цена 70 динара за килограм

Танјуг

субота, 04. 07. 2020. у 22:29

Лубенице исплативије од пшенице, цена 70 динара за килограм

Depositphotos

На Градску пијацу у Јагодини, највећој у Поморавлском округу и овом делу Србије, стигле су домаће лубенице, које су сазревале на њиви у природном амбијенту и замениле лубенице из пластеника и увоза
На Градску пијацу у Јагодини, највећој у Поморавлском округу и овом делу Србије, стигле су домаће лубенице, које су сазревале на њиви у природном амбијенту и замениле лубенице из пластеника и увоза.


Иако је било доста кише, лубенице су слатке и веома добрио су родиле, цена им је 70 динара за килограм, изјавио је Тањугу на пијаци, узгајивач и продавач лубеница Топлица Цвејић, из Шуљковца код Јагодине.


Овај узорни домаћин, познат и по великим засадама паприке, купуса и воћа, тврди да је производња лубеница много исплативија од производње пшенице.


Купци кажу да куповина на пијаци за њих има предност, јер осим што лубеницу опипају, покуцају прстима, могу од продавца да затраже да је отворе и да виде да ли је зрела и слатка, да ли је свежа, а наводе да то у маркетима не могу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Marija

06.07.2020. 12:50

NAZALOST U SRBIJI SE NE VODI DOBRA POLITIKA PREMA POLJOPRIVREDNICIMA, CENA JECMA I ZITA JE JE JAKO NISKA,CUVAJT POLJOPRIVREDNIKE DOK IH JOS IMATE ONI SU PONOS SRBIJE-