Епидемиолошка ситуација у моравичком округу: Још 20 позитивних на корону

Novosti Online / В. Илић

субота, 04. 07. 2020. у 13:54

Епидемиолошка ситуација у моравичком округу: Још 20 позитивних на корону

Фото: В. Илић

Код још 20 особа у Моравичком округу потврђено је присуство корона вируса, и то 15 из Чачка, три из Горњег Милановца, по једне из Лучана и Ивањице
ЧАЧАК – КОД још 20 особа у Моравичком округу потврђено је присуство корона вируса, и то 15 из Чачка, три из Горњег Милановца, по једне из Лучана и Ивањице. Током јучерашњег дана на ковид одељење примљено је 11 пацијената, а, по речима директора Опште болнице др Мирослава Сретеновића, у ту здравствену установу примљено је и једно дете са симптомима корона вируса. Оно је смештено на дечије одељење, а послат је узорак и очекују се резултати.

– У овом тренутку на неколико одељења која су претворена у ковид хоспитализовано је 65 пацијената, од којих је један прикључен на респиратор. Један број болесника има тежу клиничку слику – рекао је др Сретеновић, нагласивши да је један пацијент превезен у Клинички центар Крагујевац.

Будући одборник ГГ “Чачак је наш“ Драган Бисенић, који је као дугогодишњи здравствени радник тренутно ангажован у борби против короне у чачанској болници, апеловало је на суграђане да максимално озбиљно схвате актуелну ситуацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације