Вирус корона у Новом Пазару :За 24 сата преминуло двоје, 209 хоспитализовано

Танјуг

субота, 04. 07. 2020. у 11:50

Вирус корона у Новом Пазару :За 24 сата преминуло двоје, 209 хоспитализовано

Фото: Танјуг

У претходна 24 часа у Општој болници у Новом Пазару преминуле су две особе
У претходна 24 часа у Општој болници у Новом Пазару преминуле су две особе, примљено је 13 нових пацијената, па је тако сада у регионалној болници која од јуче збрињава и пацијенте из Сјенице и Тутина, укупно 209 хоспитализованих.

У респираторној јединици налази се 10 пацијената, од којих је троје на респиратору, а од данас ради и респираторна јединица са 28 респиратора.

С обзиром да су гинекологија и један део хирургије остављене као зелене зоне, болница у Новом Пазару има око 260 постеља за ковид пацијенте, што значи да су им капацитети скоро попуњени.

Велика помоћ за Пазар је формирање пољске болнице што чини Војска Србије, која у осам шатора има 110 кревета са проширењем до 170, као и 45 војних лекара и медицинских техничара и сестара.

Како је испричао Мирсад Ðерлек на конференцији за медије, може се рећи да се и по бројкама види да се ситуација у Пазару, па и Сјеници и Тутину полако стабилизује.

"Далеко смо од доброг стања, али изашли смо из мрачног периода када су нам људи умирали у кругу болнице", додао је Ðерлек.

С обзиром да и епидемиолози најављују да се следећих седам дана очекује највећи пик, Ðерлек каже да их очекује борба у том периоду и да би одлично било ако би стање било као што је данас.

Генерал Угљеша Јовичић је испричао да су дошли војни медицински радници из Ниша, Новог Сада, Београда и других градова Србије, а да су у складу са потребама формирали стручни тим - епидемиолози, интернисти, инфектолози.

Прочитајте још: Вучић о ситуацији са короном у Новом Пазару: Крив сам што после избора нисам остао у Србији, раније бих укључио војску, тамо јуче умрло петоро, данас двоје

Такође, према његовим речима, пољска болница ће у потпуности бити монтирана у току даншњег дана и спремна за прихват пацијената.

Начелник ВМА Мирослав Вукосављевић, наводећи да је стигао у Пазар јуче, казао је да се од синоћ, а још више од јутрос види да се ситуација у Новом Пазару полако стабилизује и иде на боље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације