За 24 сата преминуло пет особа у Новом Пазару

Танјуг

петак, 03. 07. 2020. у 13:27

За 24 сата преминуло пет особа у Новом Пазару

Фото: Г. Шљивић

У последња 24 сата у Општој болници у Новом Пазару преминуло је још пет особа од последица изазваних вирусом корона

НОВИ ПАЗАР - До пресека у 10.00 часова, у последња 24 сата у Општој болници у Новом Пазару преминуло је још пет особа од последица изазваних вирусом корона, а тренутно је на респиратору један пацијент, саопштио је данас координатор те здравствене установе Мирсад Ђерлек.


У болници у Новом Пазару је хоспитализовано 205 пацијената позитивних на вирус корона, а у тој здравственој установи лече се и пацијенти из Сјенице, па је тако, према речима Ђерлека, та болница постала регионална.


"Здравствени радници су нам преуморни, али имамо и бројну родбину пацијената која је стално присутна. Молим све за стрпљење и спуштање тензија", казао је Ђерлек и најавио да ће у болницу у Пазар данас стићи још 10 респиратора.


Такође, Ђерлек је најавио и да ће у току дана бити монтирана војна болница са 150 лежајева, са којом ће доћи 25 војних лекара и 15 техничара.


"Основаћемо и два шатора испред инфективног за тријажу са шест доктора. Мислим и убеђен сам да можемо да будемо мирнији у односу на претходни период", поручио је Ђерлек.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације