Трогодишњи Никола пуком срећом био у кревету код родитеља, црепови завршили у његовом КРЕВЕЦУ: Исповест породице Симић где је избегнута трагедија (ФОТО)

Novosti Online / С.БАБОВИЋ

петак, 03. 07. 2020. у 13:23

Трогодишњи Никола пуком срећом био у кревету код родитеља, црепови завршили у његовом КРЕВЕЦУ: Исповест породице Симић где је избегнута трагедија (ФОТО)

Фото: С.Бабовић

Услед страшног невремена у Крушевцу на кући породице Симић завршило је две трећине крова Основне школе “Вук Караџић”
КРУШЕВАЦ – “СВЕ се догодило неких 7 минута после поноћи, пукло је као да је авион пао” - сведочи за “Новости” Александар Симић, на чију је кућу услед невероватно невремена у Крушевцу, завршило две трећине крова Основне школе “Вук Караџић”!

- Ломљава се чула као на филму и кров се отворио. У дечију собу улетели су црепови и силан лом, тачно испод био је креветац нашег сина Николе од три године. Не знам шта да кажем...Само неки метар даље, заједно смо гледали телевизију у том тренутку...Шта је могло да се догоди не смем ни да помислим...


На лицу места на спрату једног од два стамбена објекта у дворишту које је смештено преко пута школе у Југовићевој улици, свуда затичемо трагове невремена. Рупе на два крова покривене су најлоном,али огромна количина воде већ је нанела значајну штету.


- Позвали смо одмах полицију,ватрогасце,људи су дали све од себе да уклонимо и спасимо шта се може-сведочи Александар.


- Кад смо изашли у двориште, видели смо лимену конструкцију, коју су заиста једва некако успели да пребаце у суседно двориште код комшија, како би могли да даље фунцкионишемо. На нашем крову је још увек вентулациони отвор од школе.


Александрова супруга Сузана каже да је дете било избезумљено од страха.-Страшну смо драму доживели, само када смо остали живи и здрави, да су нам деца добро, ћерка нам је у другом делу куће,овде живи нас петоро-прича узнемирено Сузана.-Син нам је у вртићу, боље да буде мало са вршњацима,док ми оспособимо домаћинство.Породица очекује да им се огромна штета надокнади, а најмање 500 црепова морају да промене и само оџак кошта 300 до 400 евра. Надају се да им је макар греда испод крова неоштећена. У Одељењу за ванредне ситуације, чији су представници и данас са градским руководством обилазили угрожене локације у Крушевцу наводе да је невреме подигло две трећине школског крова од лима и дрвену подконструкцију, остатак крова од преко 120 квадрата пао је на стабмене објекте.СВУДА ЛЕТЕЛИ КРОВОВИ


ДО подизања лименог кровног покривача од око 80 метара дошло је и на објекту Геронтолошког центра, а кровна конструкција је са стоваришта грађевинског материјала фирме “Гасикс” у Читлуку одлетела и пала на пругу. На територији града у протекла 24 сата укупно пало 73,3 л/м2,а да је противградна одбрана дејствовала са четири станице.Ватрогасно спасилачка јединица у току јучерашњег дана и ноћи интервенисали су 15 пута.Због квара на трафостаници Милоје Закић, услед уласка воде без струје је остала и Фабрика “Трајал”, али и домаћинства која су прикључена на исти трафо.ДИРЕКТОР ШКОЛЕ:ШТЕТА ЈЕ ВЕЛИКА


ДИРЕКТОР Основне школе “Вук Караџић”,Драгомир Алексић каже за “Новости” да је срећа што није дошло до повређивања људи. Штета је забележена и у самој школи.Штете има и на спрату и у приземљу школског објекта.-Прошле године смо реновирлаи простор уз подршку донатора који су уложили више од 3.500 евра-каже за “Новости” Драгомир Алексић,директор школе.-Оштећено је 7 учионица на другом спрату, са намештајем,техником, простор библиотеке, медијатеке,опреме за наставу.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације