У Рудничко-таковском крају НЕМА нових потврђених на ковид-19

Novosti Online / М. Б.

петак, 03. 07. 2020. у 12:33

У Рудничко-таковском крају НЕМА нових потврђених на ковид-19

Фото: М. Бошњак

Нових потврђено позитивних лица на ковид-19 у Рудничко-таковском крају нема
НОВИХ потврђено позитивних лица на ковид-19 у Рудничко-таковском крају нема – изјавио је данас вд. директора Дома здравља у Горњем Милановцу др Александар Чивовић.

– Није било нових хоспитализација. Укупан број потврђено позитивних лица у овом другом шпицу првог таласа и даље је 15. Од тог броја: за два лица су стигли негативни резултати теста који је рађен на истеку периода изолације, тако да можемо рећи да су излечени, два лица се налазе у Клиничком центру у Крагујевцу, два потврђено позитивна у милановачкој Општој болници, девет лица као и њихови контакти су у кућној изолацији, јер је испољена клиничка слика блага. Њихово здравствено стање се надгледа.


На Грудном одељењу Опште болнице су четири пацијента, за које нису стигли позитивни резултати теста, али су хоспитализовани због клиничке слике која указује на ковид-19.


- Јуче је у Ковид амбуланти Дома здравља прегледано 47 лица, узоркована је крв за 21 лабораторијску анализу, 16 лица је упућено на рентгенско снимање плућа. За 18 лица обављено је серолошко тестирање, узето и 13 назофарингеалних брисева, од којих су два била контролна за особе којима истиче изолација од 14 дана. Јуче нам је испоручена мања количина брисева за PCR тестирање, тако да их имамо довољно, очекујемо и испоруку договорених већих количина. Све време врши се и комерцијално, серолошко тестирање, по пријему договорених количина имаћемо довољно тестова и за PCR методу на лични захтев, јер је повећано интересовање за то – потврдио је др Чивовић.


ВД Директора Александар Чивовић - Фото М.Бошњак


Статистика епидемије у Рудничко-таковском крају: од њеног почетка до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су, нажалост, петоро преминули, остали су излечени. У другом шпицу првог таласа, како каже др Чивовић, 15 је новообелих, двоје излечених.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације