Пожар у Шећерани зауздан након 22 сата борбе

Д.Н.

петак, 03. 07. 2020. у 12:07

Пожар у Шећерани зауздан након 22 сата борбе

ФОТО: Д. Новковић

Надлежне службе раде на утврђивању узрока и одговорности за пожар који је избио у кинеској фирми за рециклажу пластике „Еколукс“
Пожар који је 2. јула, око поднева, избио у комплексу кинеске фирме за рециклажу пластике „Еколукс“, у кругу некадашње Шећеране у Пожаревцу, ватрогасне екипе гасиле су чак 22 сата. Према речима Горана Ђорђевића, начелника Одељења за ванредне ситуације, највећи проблем није била сама ватра, већ густ дим који је настао услед сагоревања пластике.

- Са гашењем пожара почело се 2. јула око 13 сати и сада, након што је угашен, следи његова ликвидација, тако што ће преко њега бити насута земља – рекао је Ђорђевић за Новости. Поводом овог случаја огласило се и Министарство заштите животне средине, које је саопштило да је локални еколошки инспектор пре избијања пожара боравио у редовном инспекцијском надзору у „Еколуксу“ и утврдио одређене неправилности које је ова фирма била дужна да отклони.

- По избијању пожара, инспектор је ангажовао надлежне службе и наредио кинеској фирми да одмах организује мерење загађености ваздуха, како би се превентивно деловало у случају да настали гасови могу да угрозе локално становништво – саопштено је из Министарства. Поред једног мерног места за мерење загађености ваздуха, сада је наложено постављање још два додатна.

На лице места изашли су тужилац и надлежне службе, како би утврдили разлоге због којих је дошло до пожара и одговорност за угрожавање животне средине и здравља људи.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације