“Путари“ засукали рукаве: Санација последица бујичних поплава у краљевачком крају

Novosti Online / Г.Ћировић

петак, 03. 07. 2020. у 12:21

“Путари“ засукали рукаве: Санација последица бујичних поплава у краљевачком крају

Фото: Г.Шљивић

Иако се још очекује процена стручних комисија о штети на саобраћајној инфраструктури, незванични подаци говоре да је она приближна оној коју је поплава причинила прошле године
КРАЉЕВО – Како би у што краћем року санирали последице недавних бујичних поплава у краљевачком крају и успоставили саобраћајну комуникацију са селима на руралном подручју у којима је тешко оштећена путна инфраструктура, радници овдашњег ЈКП „Путеви“ ових дана обављају интервенције на десетак најкритичнијих локација.

- Пошто се непогода смирила, тамо где је било ургентно ми смо одмах реаговали. Ових дана наше екипе су на подручју Гокчанице, Мланче, Гледића, Бресника, Пропљенице, Трговишта, Церја и Полумира где радимо на оспособљавању локалних путева како поједина домаћинства не би остала одсечена – каже Мирко Вуковић, директор краљевачких „Путева“.


Иако се још очекује процена стручних комисија о штети на саобраћајној инфраструктури, незванични подаци говоре да је она приближна оној коју је поплава причинила прошле године, односно око 400 милиона динара.


- Разликују се само локације. Прошле године највећа штета је била око самог града, а сада је у брдско-планинским подручјима – додаје Вуковић. - Уколико све буде како треба, надам се да ћемо за највише десет дана успоставити какву-такву путну комуникацију, а за детаљну санацију видећемо какве ће одлуке бити и републичког и градског Кризног штаба.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације