Олујно невреме однело ДЕО КРОВА крушевачке школе (ФОТО)

Novosti Online / С.БАБОВИЋ

03. 07. 2020. у 09:13

Олујно невреме однело ДЕО КРОВА крушевачке школе (ФОТО)

Фото: С.Бабовић

Снажан ветар, праћен кишом и градоносним падавинама погодио је Крушевац неких 15 минута пре поноћи
КРУШЕВАЦ - ДЕО кровне конструкције Основне школе “Вук Караџић” у Крушевцу одлетео је услед великог олујног невремена, које је око поноћи погодило град. Према првим информацијама са терена, делови крова оштетили су и више кућа у Југовићевој улици.


Снажан ветар, праћен кишом и градоносним падавинама погодио је Крушевац неких 15 минута пре поноћи, а непосредно пре тога чуло се дејство противградне одбране.Дрвореди у улицама у ширем центру Крушевца претрпели су штету,а услед буке проузроковане налетима грмљевине активирали су се аларми на паркираним возилима.Од раног јутра комуналци отклањају поломљене гране и санирјау штету на улицама,а очекују се и први извештаји припадника Одељења за ванредне ситуације Градске управе Крушевац.Пре мање од недељу дана, околина Крушевца страдала је у обилним падавинама. Дошло је до изливања Ломничке реке, а невреме у местима Ломница и Буци довело је до значајних оштећења путне инфраструктуре и мостова.Најугроженија су три моста и један локални некатегорисани пут.СВУДА ЛЕТЕЛИ КРОВОВИ, ФАБРИКА ТРАЈАЛ НЕМА СТРУЈУ

У Одељењу за ванредне ситуације у Крушевцу наводе да је невреме праћено јаким ветром и грмљавином проузроковалу штету на више објеката:кров са школе одлетео о оштетио околне објекте у пречнику од чак 100 метара.Дошло је и до подзиања лименог кровног покривача од око 80 метара на згради Геронтолошког центра, а кровна конструкција је са стоваришта грађевинског материјала фирме “Гасикс” у Читлуку одлетела и пала на пругу.

-На територији града у протекла 24 сата укупно пало 73,3 л/м2,а да је противградна одбрана дејствовала са четири станице-испаљено је осам рекета-наводе у Одељењу за ванредне ситуације.- Штета није пријављена.Ватрогасно спасилачка јединица у току јучерашњег дана и ноћи интервенисали су 15 пута.

Дошло је и до квара на трафостаници Милоје Закић, услед уласка воде. То је проузроковало да Фабрика “Трајал” нема струју, али и домаћинства која су прикључена на исти трафо.Екипе су на терену још од 4,30 и раде на отклањању настале штете. Поправља се и траго станица Модрица и далековод у Мајдеву.Информације са терена још увек пристижу...Пратите нас и путем иОС и андроид апликације