МРТВАЧКИ САНДУК на сахрани ЕКСПЛОДИРАО због - ГРЕШКЕ РОДБИНЕ: Детаљи несвакидашњег инцидента у Бечеју

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

четвртак, 02. 07. 2020. у 22:00

МРТВАЧКИ САНДУК на сахрани ЕКСПЛОДИРАО због - ГРЕШКЕ РОДБИНЕ: Детаљи несвакидашњег инцидента у Бечеју
У Комуналном погребном предузећу кажу да је флаше са сувим ледом у ковчег са покојницом ставили и да су на томе инсистирали, а нису послушали савет да флаше отворе
ТОКОМ сахране на Православном гробљу у Бечеју, у четвртак у преподневним сатима, десио се невероватан случај, када је експлодирао дрвени сандук у којем се налазило тело покојнице. Делићи дрвета, који су се разлетели, повредили су А. П. (71), из Жабља, која је присуствовала погребу преминуле рођаке. Она је, како сазнајемо задобила посекотину испод ока, а лекарска помоћ јој је указана у бечејској Хитној помоћи.

Немили догађај се збио око 11.15 у капели на Православном гробљу у Бечеју, где се окупила родбина седамдесетдвогодишње покојнице Д. Г. како би присуствовала последњем испраћају. Експлозију је највероватније због топлоте изазвао суви лед у затвореним пластичним флашама, који је био постављен у дрвени ковчег са покојницом.

УВИЂАЈ ПОЛИЦИЈА је обавила увиђај на бечејском Православном гробљу, а како сазнајемо, поводом овог случаја биће консултован и надлежни тужилац. У капели није причињена штета.

У бечејском Комуналном погребном предузећу, потврђујући, за "Новости", да се десио инцидент на сахрани, кажу да је флаше са сувим ледом у ковчег са покојницом ставила њена родбина, и да су на томе инсистирали.

- Тело покојнице је било у хладњачи, и ковчег је на време одатле изнет у капелу - објашњава нам Слободан Марјановић, пословођа у погребном предузећу, шта се дешавало у капели бечејског Православног гробља. - У једном тренутку је дошло до експлозије ковчега, чији су делови повредили једну од присутних рођака покојнице.

Марјановић даље истиче да је породици дан раније, али и уочи сахране сугерисано да нема потребе да поред тела стављају пластичне флаше са сувим ледом, али су они то, ипак урадили.

- Родбина је сама обезбедила и донела те флаше и ставила у сандук - наводи Марјановић. - Флаше са сувим ледом нису биле отворене, а ми смо им такође рекли да одврну чепове и отворе их. Очигледно је да нису тако поступили и десило се шта се десило. Ми не практикујемо да се то користи, и ово је први пут да нам се тако нешто догодило.

После немилог догађаја, тело покојнице је премештено у нови дрвени сандук, те је сахрана којој је, како сазнајемо, присуствовало неколико рођака, обављена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)