Не поправља се епидемиолошка ситуација у Расинском округу: Још девет оболелих, у КЦ Ниш преминуо пацијент из Бруса

С.БАБОВИЋ

четвртак, 02. 07. 2020. у 16:33

Не поправља се епидемиолошка ситуација у Расинском округу: Још девет оболелих, у КЦ Ниш преминуо пацијент из Бруса

Фото: С. Бабовић

КОВИД-19 до сада је потврђен у 458 случајева, а само у Крушевцу код 310
КРУШЕВАЦ - Пацијент М.С. (61) из Бруса, код кога је био потврђен КОВИД-19, преминуо је јуче у КЦ Ниш, сазнају “Новости”. Према подацима Завода за јавно здравље Крушевац, у Расинском округу је регистровано девет новозаражених пацијената, међу којима је седам из Крушевца и два из Бруса.

Реч је о пацијентима код којих су узорковани брисеви 30.јуна. Како сазнајемо, на Инфективном одељењу Опште болнице Крушевац већи део заражених пацијената је из Бруса, где је од почетка епидемије регистровано чак 52 оболелих. За општину од свега 15.000 људи, ово је врло озбиљна цифра.

КОВИД-19 до сада је потврђен у 458 случајева, а само у Крушевцу код 310. У Александровцу је вирус потврђен код 60, у Ћићевцу-10 и Трстенику у 9 случајева. Према подацима ЗЗЈЗ, у округу се излеченим сматра 354 пацијента.

У Крушевцу је трећи пут одложен полумаратон, који је требало да се одржи 4.јула. Организатори су данас саопштили да се манифестација одлаже због епидемиолошке ситуације у Србији. Овога пута, организатори су одлучили да не одређују нови термин полумаратона, који је због великог интересовања требало да окупи између 2.500 до 3.000 учесника.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације