Завршни радови у новосадском Научно-технолошком парку: Подстрек предузетништву и развоју

З.Грумић

четвртак, 02. 07. 2020. у 15:35

Завршни радови у новосадском Научно-технолошком парку: Подстрек предузетништву и развоју

Фото: Потписивање уговора/ Фото: Прес служба Покрајинске владе

За завршетак друге фазе радова Влада Србије издвојила је четири милиона евра а остатак је обезбеђен из кредита ЕИБ
Научно-технолошки парк (НТП) у Новом Саду биће велика развојна шанса за најсавременије информатичке технологије, за развојне центре домаћих и страних компанија, “старт-апове” и научне институте. То је истакао председник Покрајинске владе Игор Мировић приликом потписивања уговора за извођење друге, односно завршне фазе радова вредних 9,5 милиона евра.

- Хвала Влади Србије и Европској инвестиционој банци (ЕИБ), које су издвојиле новац за ту намену. Задовољан сам јер смо успели да у планираном року завршимо прву фазу, која је у функцији од почетка године и која је намењена Факултету техничких наука – рекао је Мировић и нагласио да ће окончањем радова, који ускоро почињу, НТП бити потпуно завршен за осам месеци.


- Ово је велики подстрек предузетништву. Научно-технолошки парк у Новом Саду биће расадник идеја и светионик развоја српске привреде – казала је шефица Регионалног представништва ЕИБ Дубравка Негре.


За завршетак друге фазе радова Влада Србије издвојила је четири милиона евра а остатак је обезбеђен из кредита ЕИБ. Уговором су обухваћени грађевински и грађевинско-занатски радови за довођење у функцију остатка објекта НТП, површине 16.000 квадратних метара, који ће користити компаније из ИТ сектора.


НТП


ПАМЕТНА и зелена зграда новосадског НТП, заједнички је пројекат Владе Србије и Покрајинске владе, који има вишеструк значај пре свега у домену повезивања науке и привреде. - Покрајинска влада је за опремање НТП-а издвојила до сада 70 милиона динара – навео је Мировић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације