Апел из Ариља за мању потрошњу: Град на Моравици још без воде, у Ивањици жедни до петка?

В. ИЛИЋ

четвртак, 02. 07. 2020. у 10:00

Апел из Ариља за мању потрошњу: Град на Моравици још без воде, у Ивањици жедни до петка?

Река оштетила део мреже

Радници локалног ЈКП чекају део из Београда да би спојили магистрални вод
ДИРЕКТОР ЈП "Рзав" у Ариљу Зоран Бараћ је апеловао на потрошаче да буду штедљиви јер је испорука из тамошње Фабрике воде јуче ујутру достигла чак 700 литара у секунди, што је велико оптерећење за водосистем подигнут пре готово три деценије.

- У реци има довољно воде, али је читав систем веома оптерећен, па молим комунална предузећа, те дистрибутере у Ариљу, Пожеги, Лучанима, Чачку и Горњем Милановцу да воде рачуна о новонасталим приликама. Посебно се обраћам предузећима из Чачка и Милановца која имају своја изворишта да што пре повећају сопствену производњу, да бисмо заједнички превазишли овај проблем - наглашава Бараћ.

С друге стране, Ивањичани су девети дан без пијаће воде, а квар на цевоводу су, подсетимо, изазвале недавне поплаве у овом делу Србије. Охрабрује то што је проблем коначно лоциран - на магистралном цевоводу у сливу Моравице, од Међуречја према Лучкој реци. Установљено је, наиме, да је тамо вода покидала главну цев, па предузеће "Матовац" тренутно покушава да отклони квар. Очекује се и да из Београда стигну делови који су неопходни да би радници ЈКП "Ивањица" преспојили цев. Како је најављено, Ивањичани ће чесме поново моћи да користе тек од 3. јуна, а дотад се наставља снабдевање из цистерни постављених по граду.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације