Да култура не затаји у време короне: Нови Сад после 10 година опет добија биоскоп и позориште на отвореном

Ј. С.

30. 06. 2020. у 18:12

Да култура не затаји у време короне: Нови Сад после 10 година опет добија биоскоп и позориште на отвореном

Фото: КЦНС

Летња сцена имаће стари сјај
НЕКАДА најпознатији биоскоп и позорница на отвореном у Новом Саду поново бити доступни позоришној и филмској публици. С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију, такав садржај још више добија на значају. Ово је речено на конференцији за новинаре поводом реконструкције некадашње Летње сцене Културног центра Новог Сада.

По речима члана Градског већа за културу Далибора Рожића, решавање имовинско-правних односа је био сложен процес, а то је био основни предуслов за обнову простора који ће прорадити после десетогодишње паузе.

- Новом Саду је летња сцена КЦНС веома битна и веома смо задовољни што су се коначно стекли услови да се тај простор приведе намени. Управа за културу настоји да максимално изађе у сусрет уметницима и радницима у култури, у специфичним околностима због пандемије болести Ковид 19, као и да обезбеди услове за што бољу реализацију програма. Мислим да Нови Сад веома успешно брани боје Европске престонице културе, посебно због тога што се култури приступа стратешки, уз уважавање свих циљних група и заиста постајемо светао пример у нашој земљи и у региону. – нагласио је Рожић.

Директор КЦНС Бојан Панаотовић истакао је да сва новосадска позоришта са нестрпљењем ишчекују да представе одрже на Летњој сцени. Он је најавио и да ће већ почетком августа, поред сценског, бити емитован и филмски програм.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације