Несташица тестова у Ужицу у ком стално расте број оболелих од ковида 19

Novosti Online / Н.Ј.

уторак, 30. 06. 2020. у 15:36

Несташица тестова у Ужицу у ком стално расте број оболелих од ковида 19

Илустрација / Фото: Despositphotos

Свакодневно се на болничком лечењу задржава око 20 нових пацијената

УЖИЦЕ - Ужице бележи нагли раст броја оболелих од вируса ковид 19, потврђено је још 27 нових случајева у граду и 48 у округу, а највећи град западне Србије суочава се са недостатком тестова којих у граду на Ђетињи нема од 29. јуна. Допремање нове количине очекује се до краја ове недеље. Према речима директора Здравственог центра Ужице др Милоша Божовића, свакодневно се у овдашњој болници и другим стационарним јединицама на лечењу задржава око 20 нових пацијената.


-На Инфективном одељењу остају пацијенти са упалом плућа, они примају терапију дк чекају резултате тестова - рекао је Божовић потврдивши наводе "Новости" да оболелих медицинара ипак има - Имамо 12 оболелих медицинара, али се нико није разболео због недостатка заштитне опреме.


Међу зараженима је више младих људи него раније, а то се објашњава као "последица дружења и ноћних излазака" у кафиће и клубове.


Део оболелих остаје на лечењу у Ужицу, а између 25 и 30 пацијената је у претходном периоду пребачено на лечење у Београд и у друге градове.


Нагли пораст новооболелих бележи се од 19. јуна, од када је према до сада објављеним статистикама, ковид 19 потврђен код 82 особе. Редови испред ковид амбуланте се не смањују, свакодневно буде прегледано између 150 и 200 грађана.


На територији Златиборког округа до сада је од последица короне преминуло 17 особа.


Прочитајте још: Пресек стања у Србији: Још 276 новооболелих од короне, троје преминулих


Од уторка на снази су појачане мере заштите: обавезно је ношење заштитних маски у затвореном простору и на пијаци, угоститељи затварају локале до 22 часа, забрањене су прославе,


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације