Обележен дан Универзитета у Новом Саду: Носилац развоја 60 година (ФОТО)

З.Грумић

29. 06. 2020. у 21:30

Обележен дан Универзитета у Новом Саду: Носилац развоја 60 година (ФОТО)

Игор Мировић и Дејан Јакшић/Фото: Н.Карлић

Мировић: Наставићемо са подршком, почиње изградња Института "Биосенс"
УНИВЕРЗИТЕТ у Новом Саду (УНС) јесте најзначајнија образовна и научна установа у Војводини, која већ шест деценија окупља снажну научну, образовну и истраживачку заједницу.

То је истакао председник Покрајинске владе Игор Мировић на данашњој Свечаној академији уприличеној на Сунчаном кеју.


- Универзитет у Новом Саду је покретач и носилац развоја у свим областима друштвеног живота, не само у нашој покрајини него и шире - додао је Мировић.


- Почива на важним принципима као што су академска честитост, одговорност и постојаност критеријума. Зато, након 60 година од оснивања, Новосадски универзитет заузима у нашем друштву и међународним оквирима место какво и заслужује.


Поздрављајући домаћине и госте, Мировић је подсетио да је Покрајинска влада у протекле четири године пројектима и издвајањем знатних средстава подржала развој УНС.
- У оквиру те подршке свакако један од најзначајнијих пројеката јесте изградња Научно-технолошког парка, за чију ћемо другу, завршну фазу радова наредних дана потписати уговор. Током лета очекујемо и почетак радова на изградњи Института "Биосенс", а припремљен је и пројекат за изградњу Студентског културног центра. Подржали смо и бројне истраживаче Универзитета, који су оправдали то поверење.

Ректор УНС Дејан Јакшић уручио је Мировићу захвалницу за изузетан допринос и дугогодишњу континуирану подршку Покрајинске владе развоју Универзитета и његових чланица у области високог образовања, научноистраживачког рада и сарадње са привредом.


ГОСТИ


СВЕЧАНОЈ академији присуствовали су и помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Бојан Тубић, покрајински секретари Зоран Милошевић и Смиљка Јовановић и ректор Универзитета у Београду Иванка Поповић.


КАДРОВИ НАЈВЕЋА ВРЕДНОСТ


УНС у свом саставу има 14 факултета и три научна института. Највећа вредност Новосадског универзитета јесу људи, више од 5.000 запослених и више од 50.000 студената - навео је ректор Јакшић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације