Помоћ младићима из Руског Крстура: Другари осигурали кров над главом Александру и Ивану

З. РАЈИЋ

30. 06. 2020. у 16:45

Помоћ младићима из  Руског Крстура: Другари осигурали кров над главом Александру и Ивану

АКЦИЈА Иванова кућа потпуно реновирана

Губитак најмилијих није оставио без помоћи двојицу младића из Руског Крстура. Подршка Александру (27) и Ивану (35) стигла од мештана и земљака из Канаде
ДРУГАРИ и комшије повели су акцију да се двојици момака из Руског Крстура обезбеде бољи услови за становање. Један од њих, Александар Фаркаш (27), прошлог лета је пао с бицикла у јарак и завршио у инвалидским колицима, а Иван Винаји (35) је за две и по године изгубио оба родитеља и рођеног брата и остао да живи сам у омањој трошној кући.

Апелу за помоћ одазвали су се мештани и земљаци из Канаде новчаним прилозима, као и многи предузетници донацијама у грађевинском материјалу, столарији, намештају и опреми за купатила. Послове су бесплатно обавили зидари, електричари, керамичари, молери, лимари...

Александар, који је радио као надничар, имао је у плану да заврши започету изградњу просторије у кући, али га је у томе спречила тешка повреда. Соба је сада дозидана и уређена од пода до плафона. Док није добио свој кутак, Александар је становао у просторији од 15 квадрата с родитељима и једним братом, док други брат живи засебно у задњем делу куће.

- Више од 30.000 динара прикупљено је у кутијама за добровољне прилоге, које су биле постављене у продавници, кафићу и зградама МЗ и ЈКП "Руском". Четворица тапетара донирала су по 100, а један 50 евра. Из Канаде је стигло 1.100 долара - навео је Бојан Јурић, који је с Елемиром Нађом иницирао акцију за помоћ Александру.

Ивану, који се издржава сезонским пословима, умрли су најпре отац, убрзо и мајка, а брат Игор (41) је у фебруара ове године убијен у свађи с познаником на стадиону локалног ФК Русин.


КОМФОР Александар збринут после повреде/Фото Ј. Б.


- Њему је кућа потпуно реновирана, а тапетари из села поклонили су му намештај за собу и за кухињу. Захваљујући нашим возачима, који су пронели причу, делови намештаја су, као дар, стигли и из Лознице - навео је директор ЈКП "Руском" Игор Фејди, који је окупио друштво и анимирао остале мештане, као и дијаспору у Канади, да збрину Ивана.

Игор каже да је за подршку Ивану, прилозима у селу и од сународника из Канаде, прикупљено више од 1.400 евра, а вредност материјалних донација које су препородиле кућу је око 1.000 евра.

ДОСАД БИЛИ БЕЗ КУПАТИЛА

И АЛЕКСАНДАР и Иван добиће купатила, која досад нису имали. Да није било ванредног стања због короне, после чега су се захуктали радови на њивама, што је зауставило мобу, купатила би већ била оспособљена.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације