Оде Кирбиш у легенду: Преминуо Словенац, велики пријатељ Горњег Милановца

Novosti Online / М. БОШЊАК

субота, 27. 06. 2020. у 15:36

Оде Кирбиш у легенду: Преминуо Словенац, велики пријатељ Горњег Милановца

Фото: Пријатељ и визионар Бојан Кирбиш

Преминуо Бојан Кирбиш, жупан Старше у Словенији, братске општини Горњи Милановац, велики и доказани пријатељ Рудничко-таковског краја
ИЗНЕНАДА је преминуо Бојан Кирбиш, жупан Старше у Словенији, братске општини Горњи Милановац, велики и доказани пријатељ Рудничко-таковског краја.


- У име грађана Милановца и своје лично, упућујем најдубље саучешће грађанима Старше и породици Кирбиш. Памтићемо га као човека, који је имао визију развоја и напретка свог града, био предан свом послу, заједно с нама радио је на учвршћивању братских веза између наших општина. Зато је ово губитак и за Старше и за Милановац – део је телеграма Дејана Ковачевића, првог човека милановачке самоуправе.


Прочитајте још: Пријатељство јаче од дугова


Породица Кирбиш и још стотине словеначких породица, захвалне су овом крају, који им је почетком Другог светског рата, кад су их Рупникови фашисти прогнали из Словеније, пружио уточиште, делећи с њима све што је имао. Тада млади Словенци, ишли су у школе у Рудничко-таковском крају, као и Бојанов сада покојни отац Тончек Кирбиш, који је школу похађао у селу Срезојевци, где се често захвално враћао пријатељима, сетним успоменама. И после распада СФРЈ, остале су искрене везе тих породица са шумадијским.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Smederevac

27.06.2020. 23:06

Inace svi Slovenci su svojoj ..braci..lepo vratili 91 God...noz u ledja.