Амела је манекенка, боксер и једина жена професионални судија у Србији: Најшармантнија дама у рингу НОКАУТИРА са ОСМЕХОМ (ФОТО)

Б.Грујић

петак, 26. 06. 2020. у 11:45

Амела је манекенка, боксер и једина жена професионални судија у Србији: Најшармантнија дама у рингу НОКАУТИРА са ОСМЕХОМ (ФОТО)

Амела Мелеги/ Фото Приватна архива

Жели да суди на Олимпијским играма и светским првенствима
МАНЕКЕНКА, боксер и судија. Амела Мелеги из Зрењанина, најшармантнија дама у свету бокса, поносно корача рингом и светом разјарених колоса, који се надмећу за трон и боре за престиж. Поносна на чињеницу да је ауторитетом и професионалним односом стекла поверење боксера, Амела не крије да је одувек радила само оно што воли - са осмехом који је оличење шарма, улази у ринг. Једина је жена професионални боксерски судија у Србији.

Упоредо са манекенском каријером, честим аудицијама и изборима за мис, шармантна Зрењанинка интензивно је тренирала бокс у клубу "Петровград", који успешно води садашњи селектор и некада велики шампион Милан Пиперски.


- Наизглед никаквих додирних тачака немају, али бокс и манекенство су у ствари веома слични, управо због чињенице да је борба у првом плану, да си у рингу, као и на писти, сама и да су све очи упрте у тебе - наставља причу Амела, која је након пет година суђења у српским ринговима, остварила сан да се опроба и као судија у професионалним мечевима.Као свака млада особа, заљубљена у спорт и бокс, који је за њу, од малих ногу, спорт број један, Амела жели да, осим на професионалним мечевима, суди и на Олимпијским играма и другим великим светским и европским првенствима.


- До сада сам осетила драж борби у јуниорским и такмичењима млађих боксера, али циљ је јасан и ка њему тежим лаганим темпом - додаје Амела, уз податак да се свакодневно образује, усавршава стране језике, анализира борбе познатих боксера, како у професионалном, тако и у аматерском боксу.


БЕЛА КОШУЉА И ЛЕПТИР-МАШНА


КАДА је први пут крочила у ринг као судија, донела је дефинитивну одлуку да ће се боксом бавити само рекреативно, а да су бела кошуља и црна лептир-машна њена будућност у предивном свету спорта.ПРОМОЦИЈА


Учествујући у многобројним промотивним кампањама, шармантна и згодна Зрењанинка истински се залаже за то да што више младих људи закорачи у свет бокса и кроз активан тренинг и такмичења изгради карактер и пронађе себе.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације